2016-04-29 06:00

2016-04-29 09:08

Vårshow värmde när snön föll

DEGERFORS: 150 elever från Musikskolan visade upp sina färdigheter

På torsdagskvällen var det dags för årets upplaga av Musikskolans vårshow.
Runt 150 av skolans 250 elever deltog i föreställningen, som ägde rum i Folkets hus i Degerfors.

Kvällen bjöd på ett varierat program, med allt från stor orkester i form av Poco a Poco, via rockbandet ”D Street Band” till Strömtorps blockflöjtensemble.

Stor spännvidd

Den sistnämnda var det premiär för eftersom de aldrig tidigare hade uppträtt i Folkets hus.

Förutom musik bjöds det både färgsprakande dans och drill av flera olika elevgrupper. Totalt medverkade ungefär 150 av Musikskolans cirka 250 elever. Det var stor spännvidd på deltagarnas ålder, från sju år och ända upp till vuxen ålder.

Stipendier

Föreställningen tog totalt ungefär två timmar inklusive paus.

Under kvällen hann man också med att dela ut musikskolans årliga stipendier, som ska gå till tre elever som särskilt utmärkt sig genom att vara duktiga i sitt ämne och vara goda förebilder för musikskolan. I år var det David Savinainen som spelar trumpet, Moa Bäckman på fiol och Elin Westergren som trakterar saxofon som fick ta emot var sitt stipendium.

Konferencier var Mikael Forsberg, som med ganska kort varsel fick hoppa in i stället för kulturchefen Sofia Luthman som oturligt nog hade drabbats av förkylning och feber lagom till vårshowen.

Kvällen bjöd på ett varierat program, med allt från stor orkester i form av Poco a Poco, via rockbandet ”D Street Band” till Strömtorps blockflöjtensemble.

Stor spännvidd

Den sistnämnda var det premiär för eftersom de aldrig tidigare hade uppträtt i Folkets hus.

Förutom musik bjöds det både färgsprakande dans och drill av flera olika elevgrupper. Totalt medverkade ungefär 150 av Musikskolans cirka 250 elever. Det var stor spännvidd på deltagarnas ålder, från sju år och ända upp till vuxen ålder.

Stipendier

Föreställningen tog totalt ungefär två timmar inklusive paus.

Under kvällen hann man också med att dela ut musikskolans årliga stipendier, som ska gå till tre elever som särskilt utmärkt sig genom att vara duktiga i sitt ämne och vara goda förebilder för musikskolan. I år var det David Savinainen som spelar trumpet, Moa Bäckman på fiol och Elin Westergren som trakterar saxofon som fick ta emot var sitt stipendium.

Konferencier var Mikael Forsberg, som med ganska kort varsel fick hoppa in i stället för kulturchefen Sofia Luthman som oturligt nog hade drabbats av förkylning och feber lagom till vårshowen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.