2016-04-29 16:09

2016-04-29 16:09

Ska ge tips på kryddor till matlådor

KARLSKOGA

De som får hemtjänstens matlådor ska få hjälp med vilka kryddor som passar till de olika rätterna.

Det blir resultatet av ett medborgarförslag från en Karlskogabo som själv äter matlådorna och reagerat på att de ibland saknar smak.

De som gör matsedlarna är ju proffs som vet vilka kryddor som passar till de olika rätterna, skriver förslagsställaren. Variationen kan också bli större om en maträtt som återkommer får fler förslag, kanske ett mer traditionellt kryddförslag och ett från andra matkulturer. En basuppsättning kryddor får brukaren själv stå för. Hittills har alla instanser – folkhälsonämnden, socialnämnden och kommunstyrelsen – sagt ja till förslaget som anses lätt att genomföra och nu återstår bara kommunfullmäktiges beslut.

Det blir resultatet av ett medborgarförslag från en Karlskogabo som själv äter matlådorna och reagerat på att de ibland saknar smak.

De som gör matsedlarna är ju proffs som vet vilka kryddor som passar till de olika rätterna, skriver förslagsställaren. Variationen kan också bli större om en maträtt som återkommer får fler förslag, kanske ett mer traditionellt kryddförslag och ett från andra matkulturer. En basuppsättning kryddor får brukaren själv stå för. Hittills har alla instanser – folkhälsonämnden, socialnämnden och kommunstyrelsen – sagt ja till förslaget som anses lätt att genomföra och nu återstår bara kommunfullmäktiges beslut.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.