2016-04-29 11:28

2016-04-29 11:28

Här firas första maj i år

KARLSKOGA/DEGERFORS: Traditionellt upplägg på arbetarrörelsens högtidsdag

Det är ett traditionellt upplägg för första maj i Karlskoga och Degerfors. Socialdemokraterna har separata arrangemang med familjeaktiviteter i båda kommunerna medan Vänsterpartiet i år har sin gemensamma samling i Karlskoga.

Socialdemokraterna i Degerfors samlas i Folkets park under parollen ”Ingen ung utan jobb”. Årets huvudtalare är Matilda Ernkrans från Hallsberg som är riksdagsledamot och ordförande i miljö- och jordbruksutskottet. My Fröberg från SSU talar också medan Degerfors musikkår står för underhållningen.

I Karlskoga samlas Socialdemokraterna vid Folkets hus och tågar sedan under parollen ”Tillsammans för Sverige” med Bofors musikkår till Katrinedalsparken där arbetarekommunens ordförande Urban Jonsson, My Fröberg från SSU samt näringslivsprofilen och nyblivne partimedlemmen Dan-Åke Widenberg talar. I Katrinedalsparken blir det även familjeaktiviteter.

Vänsterpartiet i Karlskoga och Degerfors har gemensamt Första maj-firande på torget i Karlskoga under partiets nationella Första maj-paroll ”Tillsammans gör vi skillnad”. Talar gör Staffan Göransson från distriktsstyrelsen samt de lokala vänsterpartisterna Ireen von Wachenfeldt och Peter Pedersen.

Socialdemokraterna i Degerfors samlas i Folkets park under parollen ”Ingen ung utan jobb”. Årets huvudtalare är Matilda Ernkrans från Hallsberg som är riksdagsledamot och ordförande i miljö- och jordbruksutskottet. My Fröberg från SSU talar också medan Degerfors musikkår står för underhållningen.

I Karlskoga samlas Socialdemokraterna vid Folkets hus och tågar sedan under parollen ”Tillsammans för Sverige” med Bofors musikkår till Katrinedalsparken där arbetarekommunens ordförande Urban Jonsson, My Fröberg från SSU samt näringslivsprofilen och nyblivne partimedlemmen Dan-Åke Widenberg talar. I Katrinedalsparken blir det även familjeaktiviteter.

Vänsterpartiet i Karlskoga och Degerfors har gemensamt Första maj-firande på torget i Karlskoga under partiets nationella Första maj-paroll ”Tillsammans gör vi skillnad”. Talar gör Staffan Göransson från distriktsstyrelsen samt de lokala vänsterpartisterna Ireen von Wachenfeldt och Peter Pedersen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.