2016-04-26 06:00

2016-04-26 06:00

Gillar Liberalernas nya logga

KARLSKOGA: Lyckeborn deltog i riksmötet i Linköping

Under helgen höll Liberalerna sitt riksmöte i Linköping, det första mötet sedan namnbytet. Partiet presenterade flera nya förslag men störst uppmärksamhet fick den nya loggan.

Under de tre dagarna var nära 700 liberaler samlade för att delta i mötet, som gick under temat Liberal framtid.

Partiledaren Jan Björklunds inledningstal hade hedersförtryck som huvudtema. Björklund talade om jämställdheten i Sverige, att utvecklingen går i två motsatta riktningar.

– Tiotusentals flickor och kvinnor lever idag i ofrihet mitt i det svenska samhället. Det kallas hederskultur, men det saknar både heder och kultur. Det är värderingar om att kvinnan är underordnad mannen. Det handlar om kvinnor som inte får välja vem de ska gifta sig med. Det handlar om flickor som är övervakade av fäder och bröder i varje steg de tar. Som inte får klä sig som de vill eller umgås med vem de vill.

Från Karlskoga var bland andra Anneli Lyckeborn på plats under riksmötet. Hon berättar att även skolan och miljön diskuterades flitigt. Partiet presenterade bland annat förslag om att införa en tvåårig yrkesutbildning på gymnasiet samt att lärlingsprogrammet byggs ut.

– Man kan inte bara satsa på de elever som vill och kan läsa tre och fyra år. Det finns många elever som inte klarar detta. Det ser vi även här i Karlskoga att vi har låga meritvärden, säger Lyckeborn.

Vidare diskuterades vikten av att företag stannar kvar i Sverige samt åtgärder som gör det lättare för företagare att anställa personal.

Störst uppmärksamhet fick dock partiets nya logga, L:et, vars utformning ledde till mer kroppsliga associationer hos en del. Designen diskuterades flitigt i sociala medier och blev naturligtvis ett hett samtalsämne bland mötesdeltagarna också.

– Jag tycker inte att den är fel. Vi får ju uppmärksamhet i alla fall och jag tror att vi kommer att trivas med den nya loggan, säger Lyckeborn.

Under de tre dagarna var nära 700 liberaler samlade för att delta i mötet, som gick under temat Liberal framtid.

Partiledaren Jan Björklunds inledningstal hade hedersförtryck som huvudtema. Björklund talade om jämställdheten i Sverige, att utvecklingen går i två motsatta riktningar.

– Tiotusentals flickor och kvinnor lever idag i ofrihet mitt i det svenska samhället. Det kallas hederskultur, men det saknar både heder och kultur. Det är värderingar om att kvinnan är underordnad mannen. Det handlar om kvinnor som inte får välja vem de ska gifta sig med. Det handlar om flickor som är övervakade av fäder och bröder i varje steg de tar. Som inte får klä sig som de vill eller umgås med vem de vill.

Från Karlskoga var bland andra Anneli Lyckeborn på plats under riksmötet. Hon berättar att även skolan och miljön diskuterades flitigt. Partiet presenterade bland annat förslag om att införa en tvåårig yrkesutbildning på gymnasiet samt att lärlingsprogrammet byggs ut.

– Man kan inte bara satsa på de elever som vill och kan läsa tre och fyra år. Det finns många elever som inte klarar detta. Det ser vi även här i Karlskoga att vi har låga meritvärden, säger Lyckeborn.

Vidare diskuterades vikten av att företag stannar kvar i Sverige samt åtgärder som gör det lättare för företagare att anställa personal.

Störst uppmärksamhet fick dock partiets nya logga, L:et, vars utformning ledde till mer kroppsliga associationer hos en del. Designen diskuterades flitigt i sociala medier och blev naturligtvis ett hett samtalsämne bland mötesdeltagarna också.

– Jag tycker inte att den är fel. Vi får ju uppmärksamhet i alla fall och jag tror att vi kommer att trivas med den nya loggan, säger Lyckeborn.