2016-04-21 23:59

2016-04-21 23:59

Saknar ännu partiprogram

KARLSKOGA: Hoppade av SD och bildar nu det nya partiet Miljödemokraterna

Kristdemokraten Stefan Herlitz har burit på idéer i många år om miljö och demokrati, men inte fått så mycket gehör. Nu har han slagit sig samman med de före detta SD-politikerna i Karlskoga och bildar ett nytt parti– Miljödemokraterna.

De före detta SD-politikerna med Mikael Hedström i spetsen valde att bli politiska vildar efter avhoppet.

Har ett ansvar

– Även om det fanns synpunkter från SD-ledningen, så valde vi att sitta kvar, säger Mikael Hedströ. Folk hade röstat på oss och då har vi ett ansvar och nu startar vi ett nytt parti.

Det var i januari som Stefan Herlitz började samtala med de fyra SD-politiker som hoppade av och blev politiska vildar.

– Det fattas ett parti i Sverige och det finns inte något miljövänligt parti, utan alla vill bestämma själva, säger Stefan Herlitz. Nu bildar vi Miljödemokraterna och vi är sanna demokrater och vill lämna över makten till folket. När det gäller miljön så skövlas gammal skog i landet, utan att någon gör något åt det.

Vilka frågor kommer ni att driva i Karlskoga?

– Det kommer att handla om skola, välfärd och miljö, ja precis som alla andra partier utan att precisera, säger Hedström och Herlitz. Vi kommer inte att vara något enfrågeparti.

Hur kommer Miljödemokraterna att ställa sig till invandrarfrågor, med tanke på att fyra av medlemmarna tidigare varit representanter för SD?

– Med tanke på att vi lämnat SD får man ändra värderingar och hur man ser på saker och ting, säger Mikael Hedström. Det är inte lätt att ställa om efter fem år, men man får har ett öppet sinne för idéer och dialoger och för hitta de bästa lösningarna.

Gemensam ståndpunkt

Hedström och Herlitz anser att de som nytt parti måste ha kunskapen innan de har åsikter.

– Vi måste ha en gemensam ståndpunkt då allt som sägs inte är sant, säger Mikael Hedström och Stefan Herlitz. Vi vill vara noggranna och inte gå ut och säga något som inte är sant. Vi är fem personer i partiet nu och sitter på fyra mandat i kommunfullmäktige och vi är överens om de frågor vi har och det finns stort intresse hos folk vi pratar med för de frågor vi ska driva.

 

De före detta SD-politikerna med Mikael Hedström i spetsen valde att bli politiska vildar efter avhoppet.

Har ett ansvar

– Även om det fanns synpunkter från SD-ledningen, så valde vi att sitta kvar, säger Mikael Hedströ. Folk hade röstat på oss och då har vi ett ansvar och nu startar vi ett nytt parti.

Det var i januari som Stefan Herlitz började samtala med de fyra SD-politiker som hoppade av och blev politiska vildar.

– Det fattas ett parti i Sverige och det finns inte något miljövänligt parti, utan alla vill bestämma själva, säger Stefan Herlitz. Nu bildar vi Miljödemokraterna och vi är sanna demokrater och vill lämna över makten till folket. När det gäller miljön så skövlas gammal skog i landet, utan att någon gör något åt det.

Vilka frågor kommer ni att driva i Karlskoga?

– Det kommer att handla om skola, välfärd och miljö, ja precis som alla andra partier utan att precisera, säger Hedström och Herlitz. Vi kommer inte att vara något enfrågeparti.

Hur kommer Miljödemokraterna att ställa sig till invandrarfrågor, med tanke på att fyra av medlemmarna tidigare varit representanter för SD?

– Med tanke på att vi lämnat SD får man ändra värderingar och hur man ser på saker och ting, säger Mikael Hedström. Det är inte lätt att ställa om efter fem år, men man får har ett öppet sinne för idéer och dialoger och för hitta de bästa lösningarna.

Gemensam ståndpunkt

Hedström och Herlitz anser att de som nytt parti måste ha kunskapen innan de har åsikter.

– Vi måste ha en gemensam ståndpunkt då allt som sägs inte är sant, säger Mikael Hedström och Stefan Herlitz. Vi vill vara noggranna och inte gå ut och säga något som inte är sant. Vi är fem personer i partiet nu och sitter på fyra mandat i kommunfullmäktige och vi är överens om de frågor vi har och det finns stort intresse hos folk vi pratar med för de frågor vi ska driva.