2016-04-21 11:24

2016-04-21 11:24

Karlskogaband till regionfinal

MUSIK: Urgent Messages ett av åtta band som gick vidare

Karlskogabandet Urgent Messages har gått vidare till Livekarusellens distriktsfinal. Den avgörs 22 april på Uno i Karlstad, där Urgent Messages gör upp om segern med sju andra band.

Totalt kom 42 band med i distriktet Örebro/Värmlands upplaga av Livekarusellen. Jury och publik har genom röstning gallrat bort alla utom åtta, som ska uppträda i regionfinalen. Ett av dem är alltså syntpopbandet Urgent Messages från Karlskoga.

– Det hade jag faktiskt inte räknat med. Jag trodde att publikrösterna skulle utfalla annorlunda, säger bandmedlemmen Simon Baeckström.

Under första rundan av Livekarusellen fick alla band göra tre konserter i olika städer. Första spelningen var 23 januari, då alla 42 banden fick spela på Uno - Ungdomens hus - i Karlstad. De följande två spelningarna skedde på olika orter för olika band. Urgent Messages fick spela i Karlskoga och Deje.

Mellan konserterna fick banden professionella tips och råd om hur de skulle kunna förbättra sig på scenen.

– I vårt fall var det det klassiska för syntband, att vi hade för lite rörelse på scenen, säger Simon Baeckström.

I distriktsfinalen får de åtta banden lite kortare speltid. Urgent Messages räknar med att hinna spela tre låtar.

– Alla låtarna är om inte nya så åtminstone nyarrangerade, säger Simon Baeckström dagarna före finalen.

Han tycker att Livekarusellen har varit en nyttig erfarenhet.

– Vi börjar känna oss trygga med att spela med bara syntar och förinspelade backtracks. Förut var vi vana vid att spela med gitarr, bas och trummor, så i början kändes lite konstigt att bara ha syntar.

Distriktsfinalen börjar kl 18:00 på Uno i Karlstad. Enligt programmet ska prisutdelning ske klockan 22:15. Frågan är om det är Urgent Messages eller något annat band som får ta emot förstapriset och därmed går vidare till den stora riksfinalen på Nöjesfabriken i Karlstad i maj.

– Jag tror att vi har goda chanser om vi bara gör en bra scenshow. Själva musiken håller, säger Simon Baeckström.

Totalt kom 42 band med i distriktet Örebro/Värmlands upplaga av Livekarusellen. Jury och publik har genom röstning gallrat bort alla utom åtta, som ska uppträda i regionfinalen. Ett av dem är alltså syntpopbandet Urgent Messages från Karlskoga.

– Det hade jag faktiskt inte räknat med. Jag trodde att publikrösterna skulle utfalla annorlunda, säger bandmedlemmen Simon Baeckström.

Under första rundan av Livekarusellen fick alla band göra tre konserter i olika städer. Första spelningen var 23 januari, då alla 42 banden fick spela på Uno - Ungdomens hus - i Karlstad. De följande två spelningarna skedde på olika orter för olika band. Urgent Messages fick spela i Karlskoga och Deje.

Mellan konserterna fick banden professionella tips och råd om hur de skulle kunna förbättra sig på scenen.

– I vårt fall var det det klassiska för syntband, att vi hade för lite rörelse på scenen, säger Simon Baeckström.

I distriktsfinalen får de åtta banden lite kortare speltid. Urgent Messages räknar med att hinna spela tre låtar.

– Alla låtarna är om inte nya så åtminstone nyarrangerade, säger Simon Baeckström dagarna före finalen.

Han tycker att Livekarusellen har varit en nyttig erfarenhet.

– Vi börjar känna oss trygga med att spela med bara syntar och förinspelade backtracks. Förut var vi vana vid att spela med gitarr, bas och trummor, så i början kändes lite konstigt att bara ha syntar.

Distriktsfinalen börjar kl 18:00 på Uno i Karlstad. Enligt programmet ska prisutdelning ske klockan 22:15. Frågan är om det är Urgent Messages eller något annat band som får ta emot förstapriset och därmed går vidare till den stora riksfinalen på Nöjesfabriken i Karlstad i maj.

– Jag tror att vi har goda chanser om vi bara gör en bra scenshow. Själva musiken håller, säger Simon Baeckström.

Finalister

Följande band har gått vidare till distriktsfinalen:

ALPAKA (Hammarö)

Nephila (Arvika)

Urgent Messages (Karlskoga)

Maple Grove (Arvika)

HAVET (Karlstad)

Arga Fuskbyggarna (Torsby)

Unfound Reliance (Hammarö)

Royal Garden (Arvika)

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.