2016-04-21 13:50

2016-04-21 13:50

Domen kommer att överklagas

KARLSKOGA: Dömde 35-åringen förnekar brott

Den 35-årige Karlskogabo som på onsdagen dömdes till 15-års fängelse för mord kommer med största sannolikhet att överklaga domen.

35-åringens advokat, Andreas Hahn, kände en besvikelse efter domen, men har ännu inte talat med sin klient om överklagande. 35-åringen förnekar brott och försvarsadvokaten känner besvikelse.

Besvikelse

– Jag har inte haft något djuplodande samtal med min klient ännu, säger Andreas Hahn. Min klient förnekar brott och domen är en besvikelse. Vi kommer att överklaga domen, men vi har tre veckor på oss och jag vet inte när det blir.

Mord

Det var i september förra året som 35-åringen körde på en 41-årig man i Karlskoga som avled av de skador han fick. I utredningens första skede handlade det om smitning från olycka och vållande till annans död. Örebro tingsrätt ansåg dock att den omfattande bevisningen som åklagaren lagt fram mot 35-åringen visade att det i stället handlade om mord.

Bråkade

Det som föranledde brottet var att de två männen inlett en hetsig diskussion på sin arbetsplats. 41-åringen ombads att lämna arbetsplatsen och kort därefter lämnade också 35-åringen. 35-åringen återvände senare till arbetsplatsen och berättade att han dödat 41-åringen, men har i förhören hävdat att det inte var avsikten, utan att det var en olyckshändelse.

35-åringens advokat, Andreas Hahn, kände en besvikelse efter domen, men har ännu inte talat med sin klient om överklagande. 35-åringen förnekar brott och försvarsadvokaten känner besvikelse.

Besvikelse

– Jag har inte haft något djuplodande samtal med min klient ännu, säger Andreas Hahn. Min klient förnekar brott och domen är en besvikelse. Vi kommer att överklaga domen, men vi har tre veckor på oss och jag vet inte när det blir.

Mord

Det var i september förra året som 35-åringen körde på en 41-årig man i Karlskoga som avled av de skador han fick. I utredningens första skede handlade det om smitning från olycka och vållande till annans död. Örebro tingsrätt ansåg dock att den omfattande bevisningen som åklagaren lagt fram mot 35-åringen visade att det i stället handlade om mord.

Bråkade

Det som föranledde brottet var att de två männen inlett en hetsig diskussion på sin arbetsplats. 41-åringen ombads att lämna arbetsplatsen och kort därefter lämnade också 35-åringen. 35-åringen återvände senare till arbetsplatsen och berättade att han dödat 41-åringen, men har i förhören hävdat att det inte var avsikten, utan att det var en olyckshändelse.