2016-04-20 11:29

2016-04-21 13:49

15 års fängelse för mord

KARLSKOGA

Den 35-årige mannen som körde ihjäl sin kollega på Stackfallsvägen har fällts för mord. Han dömdes till 15 års fängelse och ska också betala ett skadestånd på drygt 469 000 kronor.

Det var vid 19.30 den 27 september som en 41-årig man blev påkörd på Stackfallsvägen. Hans skador var så pass allvarliga att hans liv inte gick att rädda.

Den 35-årige mannen som kört bilen åkte tillbaka till sin arbetsplats, där 41-åringen också jobbade, och berättade där om vad som hänt. Händelsen rubricerades först som smitning och vållande till annans död men efterhand framkom uppgifter som gjorde att mannen istället misstänktes för mord.

Han själv har dock hävdat att det rör sig om en olyckshändelse och att han inte hade för avsikt att döda sin kollega.

Örebro tingsrätt ansåg dock att den omfattande bevisningen som lagts fram mot mannen visade att det handlade om just mord.

Den 35-årige mannen hade kört efter 41-åringen, längs en väg som inte är den närmaste vägen till sin bostad. Han körde på 41-åringen bakifrån på trottoaren i en hastighet av 40 km/tim.

Männen hade hamnat i en hetsig diskussion med varandra på jobbet en kort tid innan händelsen. Vid tillfället ska 35-åringen ha tagit tag i 41-åringen och arbetskamrater ingrep för att avbryta bråket. Efter det blev 41-åringen tillsagd att lämna arbetsplatsen. Efter en kort stund gick även 35-åringen.

När 35-åringen återvände till arbetsplatsen berättade han för en annan man att han hade dödat 41-åringen. Konstateranden anses inte vara ett bevis på att 35-åringen hade för avsikt att döda kollegan. Rätten menar dock att det måste ha framstått som självklart att 41-åringen skulle dö och att han vid tillfället var så upprörd att han var likgiltig inför detta faktum.

Rätten anser att mannens agerande ger ett intryck av hämnd, att han haft tid att lugna sig efter bråket och att påkörningen inte föregåtts av någon provokation. Vidare tar rätten upp att 35-åringen avlägsnade sig från platsen för att undgå upptäckt men anser att detta är nära förknippat med mordet varför han inte döms särskilt för obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

 

Mer information kommer.

 

Det var vid 19.30 den 27 september som en 41-årig man blev påkörd på Stackfallsvägen. Hans skador var så pass allvarliga att hans liv inte gick att rädda.

Den 35-årige mannen som kört bilen åkte tillbaka till sin arbetsplats, där 41-åringen också jobbade, och berättade där om vad som hänt. Händelsen rubricerades först som smitning och vållande till annans död men efterhand framkom uppgifter som gjorde att mannen istället misstänktes för mord.

Han själv har dock hävdat att det rör sig om en olyckshändelse och att han inte hade för avsikt att döda sin kollega.

Örebro tingsrätt ansåg dock att den omfattande bevisningen som lagts fram mot mannen visade att det handlade om just mord.

Den 35-årige mannen hade kört efter 41-åringen, längs en väg som inte är den närmaste vägen till sin bostad. Han körde på 41-åringen bakifrån på trottoaren i en hastighet av 40 km/tim.

Männen hade hamnat i en hetsig diskussion med varandra på jobbet en kort tid innan händelsen. Vid tillfället ska 35-åringen ha tagit tag i 41-åringen och arbetskamrater ingrep för att avbryta bråket. Efter det blev 41-åringen tillsagd att lämna arbetsplatsen. Efter en kort stund gick även 35-åringen.

När 35-åringen återvände till arbetsplatsen berättade han för en annan man att han hade dödat 41-åringen. Konstateranden anses inte vara ett bevis på att 35-åringen hade för avsikt att döda kollegan. Rätten menar dock att det måste ha framstått som självklart att 41-åringen skulle dö och att han vid tillfället var så upprörd att han var likgiltig inför detta faktum.

Rätten anser att mannens agerande ger ett intryck av hämnd, att han haft tid att lugna sig efter bråket och att påkörningen inte föregåtts av någon provokation. Vidare tar rätten upp att 35-åringen avlägsnade sig från platsen för att undgå upptäckt men anser att detta är nära förknippat med mordet varför han inte döms särskilt för obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

 

Mer information kommer.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.