2016-04-18 17:45

2016-04-18 17:45

Får bygga nytt fritidshus

DEGERFORS

Bygglov och strandskyddsdispens beviljades nyligen av bygg- och miljönämnden för ett fritidshus på Västra Möckelnstranden.

Fritidshuset totalskadades av en vattenskada under vintern och ska därför rivas.

Ägaren vill uppföra ett nytt, ungefär lika stort, fritidshus på platsen. Då det ligger nära sjön behövs strandskyddsdispens, vilket nämnden beviljar då tomten sedan länge tagits i anspråk för privat bruk och allemansrättsliga tillgängligheten till stranden upphört.

Fritidshuset totalskadades av en vattenskada under vintern och ska därför rivas.

Ägaren vill uppföra ett nytt, ungefär lika stort, fritidshus på platsen. Då det ligger nära sjön behövs strandskyddsdispens, vilket nämnden beviljar då tomten sedan länge tagits i anspråk för privat bruk och allemansrättsliga tillgängligheten till stranden upphört.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.