2016-04-17 14:21

2016-04-17 14:21

Tiotalet fotoklubbar tävlade i Karlskoga

KARLSKOGA: Tiotalet fotoklubbar från Värmland tävlade med bilder hos Karlskoga Fotoklubb

På söndagen hade Karlskoga Fotoklubb årsstämma och utställning av bilder inlämnade av tiotalet Värmländska fotoklubbar.
– Den här dagen har vi planerat från oktober och tagit in 400 bilder som vi hanterat, säger Tommy Lindholm som är sekreterare I Karlskoga Fotoklubb.

Till fotoutställning hos Karlskoga Fotoklubb har 44 fotografer från tio fotoklubbar lämnat in drygt 400 bilder för bedömning. I går hade man årsstämma på Karlskoga Folkhögskola och i samband med den var det också tävling och plaketter och diplom delades ut till de bästa bilderna.

Sju klasser

– Det är tävling i sju olika klasser och det delas ut guld, silver och bronsplaketter i varje klass, säger Tommy Lindholm. I år är det cirka tio år sedan vi arrangerade den här dagen då det går runt bland klubbarna.

Skickas för bedömning

För att få fram de tävlande bidragen har Karlskoga Fotoklubb skickat de inkomna bidragen till andra fotoklubbar för bedömning och av de drygt 400 bilderna som lämnades in sitter 258 bilder med på utställningen.

– Karlskoga Fotoklubb bildades 1942 och vi har 20-25 medlemmar i dag, säger Tommy Lindholm. Vi fotar och visar upp bilderna för varandra och skickar även bilder till andra fotoklubbar för bedömning. Vi har kontakter med flera fotoklubbar som även de skickar sina bilder till oss som vi får bedöma.

Visas bakifrån

– Efter årsstämman blir det tävlingsredovisning och vi visar bilderna bakifrån, säger Tommy Lindholm. Det blir en del diplom på vägen och till sist visas de bilder som tilldelats plaketter i olika valörer.

Till fotoutställning hos Karlskoga Fotoklubb har 44 fotografer från tio fotoklubbar lämnat in drygt 400 bilder för bedömning. I går hade man årsstämma på Karlskoga Folkhögskola och i samband med den var det också tävling och plaketter och diplom delades ut till de bästa bilderna.

Sju klasser

– Det är tävling i sju olika klasser och det delas ut guld, silver och bronsplaketter i varje klass, säger Tommy Lindholm. I år är det cirka tio år sedan vi arrangerade den här dagen då det går runt bland klubbarna.

Skickas för bedömning

För att få fram de tävlande bidragen har Karlskoga Fotoklubb skickat de inkomna bidragen till andra fotoklubbar för bedömning och av de drygt 400 bilderna som lämnades in sitter 258 bilder med på utställningen.

– Karlskoga Fotoklubb bildades 1942 och vi har 20-25 medlemmar i dag, säger Tommy Lindholm. Vi fotar och visar upp bilderna för varandra och skickar även bilder till andra fotoklubbar för bedömning. Vi har kontakter med flera fotoklubbar som även de skickar sina bilder till oss som vi får bedöma.

Visas bakifrån

– Efter årsstämman blir det tävlingsredovisning och vi visar bilderna bakifrån, säger Tommy Lindholm. Det blir en del diplom på vägen och till sist visas de bilder som tilldelats plaketter i olika valörer.