2016-04-17 17:47

2016-04-17 17:47

Sång rörelse och motion

KARLSKOGA: Svängigt och glatt när Mora Träsk intog Bergslagshallen

En familjeshow med Mora Träsk avslutade helgen i Karlskoga och 150 personer hade tagit sig till Bergslagshallen för sjunga med sångerna.
– Sedan 1981 har vi haft den här familjeshowen och för det mesta kommer vi till Karlskoga i värmlandssvängen, säger Leif Walter som startade Mora Träsk 1971.

”Klappa händerna när du är riktigt glad”, ja så inledde Mora Träsk sin föreställning i Karlskoga. Sedan 1971 har Mora Träsk åkt land och rike kring för att roa barn och unga och i Karlskoga har de varit åtskilliga gånger.

– När Mora Träsk startade jobbade jag som lärare och körde ibland delar av lektioner med sång och rörelse, säger Leif Walter. Från 1981 började vi göra barnshower och var mycket ute på dagtid i förskolor, Men sedan började pengarna ta slut för sådana arrangemang och då fick det bli familjeshower i stället.

Från början var Mora Träsk fem personer, men sedan 1981 är det två som håller i gång på scenen.

– Det gick inte att försörja fem personer på det här, utan vi fick dra ner, säger Leif Walter. Nu är det Felix André och jag som åker runt 16 lördagar och söndagar med två föreställningar varje dag. Vi har ändrat lite på val av låtar, men vissa låtar går inte att ta bort. Vi har klassiker som Tigerjakten, fader Abraham och Klappa händerna och det blir lätt en galen svettig föreställning. Det mycket sång, rörelse och motion.

Kommer ni från Mora eftersom ni kallar er Moras Träsk?

– Nej vi är från Gävle och ska sanningen fram kommer jag inte i håg varför det blev Mora Träsk, säger Leif Walter.

”Klappa händerna när du är riktigt glad”, ja så inledde Mora Träsk sin föreställning i Karlskoga. Sedan 1971 har Mora Träsk åkt land och rike kring för att roa barn och unga och i Karlskoga har de varit åtskilliga gånger.

– När Mora Träsk startade jobbade jag som lärare och körde ibland delar av lektioner med sång och rörelse, säger Leif Walter. Från 1981 började vi göra barnshower och var mycket ute på dagtid i förskolor, Men sedan började pengarna ta slut för sådana arrangemang och då fick det bli familjeshower i stället.

Från början var Mora Träsk fem personer, men sedan 1981 är det två som håller i gång på scenen.

– Det gick inte att försörja fem personer på det här, utan vi fick dra ner, säger Leif Walter. Nu är det Felix André och jag som åker runt 16 lördagar och söndagar med två föreställningar varje dag. Vi har ändrat lite på val av låtar, men vissa låtar går inte att ta bort. Vi har klassiker som Tigerjakten, fader Abraham och Klappa händerna och det blir lätt en galen svettig föreställning. Det mycket sång, rörelse och motion.

Kommer ni från Mora eftersom ni kallar er Moras Träsk?

– Nej vi är från Gävle och ska sanningen fram kommer jag inte i håg varför det blev Mora Träsk, säger Leif Walter.