2016-04-17 14:23

2016-04-17 14:23

Ewerlöf gav inspiration

DEGERFORS: Drygt 30 deltagare tog lärdom på Hyttvallen i Svartå

Som sjuåring inledde Malin Ewerlöf sin tävlingskarriär med att springa Lilla Lidingöloppet. 1998 var toppen på hennes karriär då hon vann den enda svenska medaljen vid EM i Budapest med ett silver på 800 meter. I lördags var Malin Ewerlöf i Svartå för att inspirera löpsugna.

Kristin Hinshaw Adamsson i Svartå var den som tog initiativet och lockade Malin Ewerlöf till Svartå för att ge löpare inspiration.

– Jag har varit med och arrangerat ett par träningsdagar i Svartå tidigare och i höstas drog jag i gång två stafettlag här, säger Kristin Hinshaw Adamsson. Att vi just har Malin Ewerlöf här i dag beror på att jag hade hört av andra som varit på träningsdagar med henne och att det var bra. Jag drog i väg ett mail och fick svar direkt och nu är hon här. Då det kostar lite så känns det bra att arrangemanget backas upp av Svartå IF.

Kul på hemmaplan

Inspirationsdagen i Svartå inleddes med föreläsning av Malin Ewerlöf och avslutades med praktiska övningar på Hyttvallen.

– Det är lite drygt 30 personer som an mält sig till den här dagen och då är det mest folk utifrån, säger Kristin. Nu får vi lite praktiskt om hur man ska träna och det är kul att ge yngre inspiration att nå sina mål och sedan är det roligt att kunna göra det på hemmaplan.

Brett tänk

Malin Ewerlöf om sin tid som löpare och numer föreläsare och inspiratör.

– Det jag vill är att man ska få motivation och ett brett tänk för att få in träning i sitt liv, säger Malin Ewerlöf. Jag använder mina egna erfarenheter när jag tränar motionärer då jag tycker att det är viktigt att få in träning.

Tio pass i veckan

2002 slutade Malin Ewerlöf att tävla, men det blir dock ett och annat långlopp.

– Jag la av med tävlandet 2002, men jag kallar mig för elitmotionär och springer lite långlopp som exempelvis Göteborgsvarvet, säger Malin Ewerlöf. Under tävlingsåren tränade jag tio pass i veckan och hade en vilodag och så höll jag på i 23 år. Att det blev just löpning för min del berodde på att det var ett naturligt inslag i familjen då pappa tävlade i löpning. Sedan upptäckte jag att jag var bra på det. Löpning passade mitt psyke och min kropp.

Kristin Hinshaw Adamsson i Svartå var den som tog initiativet och lockade Malin Ewerlöf till Svartå för att ge löpare inspiration.

– Jag har varit med och arrangerat ett par träningsdagar i Svartå tidigare och i höstas drog jag i gång två stafettlag här, säger Kristin Hinshaw Adamsson. Att vi just har Malin Ewerlöf här i dag beror på att jag hade hört av andra som varit på träningsdagar med henne och att det var bra. Jag drog i väg ett mail och fick svar direkt och nu är hon här. Då det kostar lite så känns det bra att arrangemanget backas upp av Svartå IF.

Kul på hemmaplan

Inspirationsdagen i Svartå inleddes med föreläsning av Malin Ewerlöf och avslutades med praktiska övningar på Hyttvallen.

– Det är lite drygt 30 personer som an mält sig till den här dagen och då är det mest folk utifrån, säger Kristin. Nu får vi lite praktiskt om hur man ska träna och det är kul att ge yngre inspiration att nå sina mål och sedan är det roligt att kunna göra det på hemmaplan.

Brett tänk

Malin Ewerlöf om sin tid som löpare och numer föreläsare och inspiratör.

– Det jag vill är att man ska få motivation och ett brett tänk för att få in träning i sitt liv, säger Malin Ewerlöf. Jag använder mina egna erfarenheter när jag tränar motionärer då jag tycker att det är viktigt att få in träning.

Tio pass i veckan

2002 slutade Malin Ewerlöf att tävla, men det blir dock ett och annat långlopp.

– Jag la av med tävlandet 2002, men jag kallar mig för elitmotionär och springer lite långlopp som exempelvis Göteborgsvarvet, säger Malin Ewerlöf. Under tävlingsåren tränade jag tio pass i veckan och hade en vilodag och så höll jag på i 23 år. Att det blev just löpning för min del berodde på att det var ett naturligt inslag i familjen då pappa tävlade i löpning. Sedan upptäckte jag att jag var bra på det. Löpning passade mitt psyke och min kropp.