2016-04-13 15:43

2016-04-13 15:43

Varnar för utländska hantverkare

LÄNET

Polisen varnar för att utländska hantverkare erbjuder sina tjänster i länet.

Iakttagelser ska ha gjorts i Kumla, Karlskoga och Örebro. Enligt polisen knackar hantverkarna dörr och erbjuder tjänster så som takläggning, stenläggning och asfaltering och många gånger utförs arbetet dåligt. I vissa fall ska de ha krävt förskottsbetalning och sedan inte utfört arbetet alls. De som klagar riskerar att utsättas för hot och utpressning.

Den som anlitar hantverkarna riskerar också själv att begå brott. Ofta har de som utför arbetet inte någon F-skattesedel varför kunden kan få ta betalningsansvaret för sociala avgifter.

Tips kan lämnas till polisen via 114 14. Be om att kopplas till ledningskommunikationscentralen i Örebro.

Iakttagelser ska ha gjorts i Kumla, Karlskoga och Örebro. Enligt polisen knackar hantverkarna dörr och erbjuder tjänster så som takläggning, stenläggning och asfaltering och många gånger utförs arbetet dåligt. I vissa fall ska de ha krävt förskottsbetalning och sedan inte utfört arbetet alls. De som klagar riskerar att utsättas för hot och utpressning.

Den som anlitar hantverkarna riskerar också själv att begå brott. Ofta har de som utför arbetet inte någon F-skattesedel varför kunden kan få ta betalningsansvaret för sociala avgifter.

Tips kan lämnas till polisen via 114 14. Be om att kopplas till ledningskommunikationscentralen i Örebro.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.