2016-04-13 06:00

2016-04-13 06:00

Kändis tipsar löpare om teknik, styrka och steg

SVARTÅ: Löpardag vid elljusspåret i Svartå

Svartå IF anordnar på lördag löpardag med ingen mindre än Malin Ewerlöf, som på 1990-talet tillhörde Europaeliten.

Malin Ewerlöfs meritlista är lång och kunskaperna om löpning torde inte vara mindre omfattande. Därför kan det säkert ges ett och annat värdefullt tips till deltagarna vid löpardagen i Svartå på lördag. En dag som Svartåbon Kristin Adamsson tog initiativet till:

– Jag mejlade henne och frågade om det fanns möjlighet och intresse att komma hit. Hon svarade direkt, det var inga problem, hon har varit väldigt trevlig och tillmötesgående. Det är Svartå IF som håller i arrangemanget, berättar Kristin Adamsson.

Någon specifik löparsektion finns inte i föreningen, enligt Adamsson inriktar de sig mest på barnaktiviteter.

– Men då det gäller vuxna har de satsat på elljusspår och där träffas en löpargrupp på torsdagar. Ett gäng kör triathlon så det är många aktiva distansidrottare och många som tävlar löpning.

– Löpdagen är också till för barn- och unga som tränar, säger Adamsson och nämner att man på föranmälan inte fått in riktigt så många anmälningar som man hade hoppats på varför det finns plats för fler.

Dagen inleds med föreläsning av Ewerlöf i Svartå Folkets hus, därefter lunch. På eftermiddagen blir det löppass.

– Då kommer hon att ge tips om löpteknik, löpsteg och löpstyrka. Hon har sagt att dagen är riktad till alla nivåer löpare, vill man få den där kicken att börja springa ska det passa den likaväl som den som sprungit maraton, säger Adamsson.

För de aktiva i Svartå stundar snart Svartåstafetten, som drar deltagare från alla möjliga håll. I höst ska ett herr- och ett damlag delta i Vasastafetten. En hel del ska delta i Lidingöloppet, några i Göteborgsvarvet och i Stockholm marathon och några satsar på ironman till nästa år.

Malin Ewerlöfs meritlista är lång och kunskaperna om löpning torde inte vara mindre omfattande. Därför kan det säkert ges ett och annat värdefullt tips till deltagarna vid löpardagen i Svartå på lördag. En dag som Svartåbon Kristin Adamsson tog initiativet till:

– Jag mejlade henne och frågade om det fanns möjlighet och intresse att komma hit. Hon svarade direkt, det var inga problem, hon har varit väldigt trevlig och tillmötesgående. Det är Svartå IF som håller i arrangemanget, berättar Kristin Adamsson.

Någon specifik löparsektion finns inte i föreningen, enligt Adamsson inriktar de sig mest på barnaktiviteter.

– Men då det gäller vuxna har de satsat på elljusspår och där träffas en löpargrupp på torsdagar. Ett gäng kör triathlon så det är många aktiva distansidrottare och många som tävlar löpning.

– Löpdagen är också till för barn- och unga som tränar, säger Adamsson och nämner att man på föranmälan inte fått in riktigt så många anmälningar som man hade hoppats på varför det finns plats för fler.

Dagen inleds med föreläsning av Ewerlöf i Svartå Folkets hus, därefter lunch. På eftermiddagen blir det löppass.

– Då kommer hon att ge tips om löpteknik, löpsteg och löpstyrka. Hon har sagt att dagen är riktad till alla nivåer löpare, vill man få den där kicken att börja springa ska det passa den likaväl som den som sprungit maraton, säger Adamsson.

För de aktiva i Svartå stundar snart Svartåstafetten, som drar deltagare från alla möjliga håll. I höst ska ett herr- och ett damlag delta i Vasastafetten. En hel del ska delta i Lidingöloppet, några i Göteborgsvarvet och i Stockholm marathon och några satsar på ironman till nästa år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.