2016-04-11 16:37

2016-04-11 16:37

Liberalerna säger nej till att spara på akuten

ÖREBRO LÄN: Befarar nedläggning i Lindesberg

Liberalerna oppositionsråd i Region Örebro län, Anna Ågerfalk, ifrågasätter om den S-ledda majoriteten verkligen vill bevara de två mindre länslasaretten.

Ågerfalk kritiserar neddragningarna av akutverksamheten vid Lindesbergs lasarett som finns med i det sparpaket som regionstyrelsen beslutar om i dag. Sparförslag som läkare vid lasarettet protesterade offentligt mot förra veckan.

– Förslagen om neddragningar av akutverksamheten vid Lindesbergs lasarett borde aldrig komma upp på politikernas bord. Är det så att verksamhet kan bedrivas bättre och billigare utan att det påverkar organisation eller andra arbetsformer, är det chefernas uppdrag och ansvar att genomföra dem själva, utan speciella politiska beslut, skriver Ågerfalk i ett pressmeddelande.

Nedläggning

Åkerfalk ser i stället tecken på något som till slut leder till en nedläggning av Lindesbergs lasarett.

– Liberalerna kommer att säga nej till de föreslagna besparingsbesluten. Beslut som leder till en nedläggning av ett av länslasaretten kan inte mörkas, utan måste diskuteras i öppenhet för att länsborna ska få säga sitt, menar Ågerfalk.

Ågerfalk kritiserar neddragningarna av akutverksamheten vid Lindesbergs lasarett som finns med i det sparpaket som regionstyrelsen beslutar om i dag. Sparförslag som läkare vid lasarettet protesterade offentligt mot förra veckan.

– Förslagen om neddragningar av akutverksamheten vid Lindesbergs lasarett borde aldrig komma upp på politikernas bord. Är det så att verksamhet kan bedrivas bättre och billigare utan att det påverkar organisation eller andra arbetsformer, är det chefernas uppdrag och ansvar att genomföra dem själva, utan speciella politiska beslut, skriver Ågerfalk i ett pressmeddelande.

Nedläggning

Åkerfalk ser i stället tecken på något som till slut leder till en nedläggning av Lindesbergs lasarett.

– Liberalerna kommer att säga nej till de föreslagna besparingsbesluten. Beslut som leder till en nedläggning av ett av länslasaretten kan inte mörkas, utan måste diskuteras i öppenhet för att länsborna ska få säga sitt, menar Ågerfalk.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.