2016-04-11 06:00

2016-04-11 06:00

"Intensivt och inspirerande"

POLITIK: KD:s kommun- och landstingspolitiska dagar

Bengt Eklund och Sten Jonsson deltog i Kristdemokraternas kommun- och landstingspolitiska dagar i Västerås i helgen.
– Det var intensivt men väldigt roligt. Man blir peppad och inspirerad, säger Eklund.

Framför allt så var den största behållningen att få möta nära 800 andra kristdemokrater från hela landet och utbyta tankar och idéer, tycker Bengt Eklund. Han blev också väldigt imponerad och inspirerad av partiledaren Ebba Busch Thors inledande tal.

– Bland annat tog hon upp det som händer i Sverige på grund av all oro i världen. Att vi behöver mer tillit, lita på varann igen. Utan tillit göds rädslan, säger Eklund.

Bland föreläsningarna fanns flera punkter som han ser som relevanta för Karlskogas del, så som besöksnäring som framtidssektor och stadsplanering.

– Stadsplanering kan inte ske på samma sätt som på 50- och 60-talet. Städerna ser annorlunda ut och människorna tänker annorlunda. Det är viktigt att kommunen som planerar sitter ner med byggbranschen och även tar med var medborgarna vill.

En annan punkt var våldsbejakande extremism och radikalisering, och vad som görs för att förebygga problemet.

– Man pratar om IS och hur de gör för att värva ungdomar. Föreläsaren frågade ”vad gör ni i er kommun?”. Så det är en fråga jag tar med mig och vill lyfta. Mig veterligen görs inte något på den punkten.

Under helgen presenterades också satsningen på så kallade vårdserviceteam. Partiet vill skapa 6 200 tjänster på landets sjukhus där personal utan vårdutbildning avlastar sjuksköterskor och läkare, så att de får mer tid för patienterna.

– De kan ta hand om transporter eller ta fram material. För Karlskogas del skulle det innebära 19 nya tjänster, säger Eklund.

Framför allt så var den största behållningen att få möta nära 800 andra kristdemokrater från hela landet och utbyta tankar och idéer, tycker Bengt Eklund. Han blev också väldigt imponerad och inspirerad av partiledaren Ebba Busch Thors inledande tal.

– Bland annat tog hon upp det som händer i Sverige på grund av all oro i världen. Att vi behöver mer tillit, lita på varann igen. Utan tillit göds rädslan, säger Eklund.

Bland föreläsningarna fanns flera punkter som han ser som relevanta för Karlskogas del, så som besöksnäring som framtidssektor och stadsplanering.

– Stadsplanering kan inte ske på samma sätt som på 50- och 60-talet. Städerna ser annorlunda ut och människorna tänker annorlunda. Det är viktigt att kommunen som planerar sitter ner med byggbranschen och även tar med var medborgarna vill.

En annan punkt var våldsbejakande extremism och radikalisering, och vad som görs för att förebygga problemet.

– Man pratar om IS och hur de gör för att värva ungdomar. Föreläsaren frågade ”vad gör ni i er kommun?”. Så det är en fråga jag tar med mig och vill lyfta. Mig veterligen görs inte något på den punkten.

Under helgen presenterades också satsningen på så kallade vårdserviceteam. Partiet vill skapa 6 200 tjänster på landets sjukhus där personal utan vårdutbildning avlastar sjuksköterskor och läkare, så att de får mer tid för patienterna.

– De kan ta hand om transporter eller ta fram material. För Karlskogas del skulle det innebära 19 nya tjänster, säger Eklund.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.