2016-04-11 22:30

2016-04-11 22:30

Ingen naturlig förklaring

KARLSKOGA: Två gräsbränder inom en halvtimme

Under en halvtimme fick räddningstjänsten larm om två gräsbränder i Karlskoga under måndagen.

Först kom larmet klockan 18.01 om att det brann i gräset vid Noravägen bredvid järnvägsspåret vid Bofors station. Det var en gräsbrand på cirka 80 kvadratmeter. När de väl släckte den kom nästa larm. Nu brann det vid Saravägen i Bråten och den branden var cirka 30 kvadratmeter.

– Det känns lite konstigt att två bränder startar samtidigt och de ligger inte långt från varandra. Det finns ingen naturlig förklaring till bränderna. Det är lite för osannolikt att två bränder utan förklaring ska starta i samma område och vid nästan samma tid, säger insatsledaren Larz Eidwall.

Först kom larmet klockan 18.01 om att det brann i gräset vid Noravägen bredvid järnvägsspåret vid Bofors station. Det var en gräsbrand på cirka 80 kvadratmeter. När de väl släckte den kom nästa larm. Nu brann det vid Saravägen i Bråten och den branden var cirka 30 kvadratmeter.

– Det känns lite konstigt att två bränder startar samtidigt och de ligger inte långt från varandra. Det finns ingen naturlig förklaring till bränderna. Det är lite för osannolikt att två bränder utan förklaring ska starta i samma område och vid nästan samma tid, säger insatsledaren Larz Eidwall.

  • Anders Persson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.