2016-04-10 15:46

2016-04-10 15:46

Bröt sig in i förråd och bilar

KARLSKOGA: Dömda till fängelse

En 50-årig man och en 28-årig kvinna har båda dömts till ett och ett halvt års fängelse. Bland annat har de gjort sig skyldiga till flertalet stölder.

Under natten till den 20 februari i år bröt sig mannen och kvinnan in i ett förråd, en taxibil samt en personbil och stal diverse gods. Därefter bröt de sig in i en bostad och ytterligare en bil och stal gods för nära 15 000 kronor. Samtliga stölder inträffade i Aggerud.

Kvinnan har dessutom rånat en annan kvinna på ett apotek i juni förra året. Hon ska ha hotat kvinnan och tagit en påse som innehöll narkotikaklassade tabletter samt en plånbok med 150 kronor i.

Kvinnan fälldes för fyra fall av stöld, varav en grov, samt rån. Hon ska betala ett skadestånd på 7 100 kronor till kvinnan hon rånade samt 4 450 kronor solidariskt med mannen.

Stal blåljus

Han fälldes för tio fall av stöld, varav en grov, grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott, snatteri samt tre fall av bedrägeri. Han har bland annat handlat mat en annan persons bankkort, stulit en större mängd verktyg från ett företag i Kristinehamn samt stulit blåsljuset från en polisbil.

Förutom det skadestånd han ska betala tillsammans med kvinnan ska han betala ytterligare 26 870 kronor.

Både mannen och kvinnan var villkorligt frigivna då brotten begicks. Örebro tingsrätt förverkade friheten och dömde dem båda till fängelse i ett år och sex månader. Rätten beslutade också att paret ska vara kvar i häkte tills dess att domen vinner laga kraft.

Under natten till den 20 februari i år bröt sig mannen och kvinnan in i ett förråd, en taxibil samt en personbil och stal diverse gods. Därefter bröt de sig in i en bostad och ytterligare en bil och stal gods för nära 15 000 kronor. Samtliga stölder inträffade i Aggerud.

Kvinnan har dessutom rånat en annan kvinna på ett apotek i juni förra året. Hon ska ha hotat kvinnan och tagit en påse som innehöll narkotikaklassade tabletter samt en plånbok med 150 kronor i.

Kvinnan fälldes för fyra fall av stöld, varav en grov, samt rån. Hon ska betala ett skadestånd på 7 100 kronor till kvinnan hon rånade samt 4 450 kronor solidariskt med mannen.

Stal blåljus

Han fälldes för tio fall av stöld, varav en grov, grov olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott, snatteri samt tre fall av bedrägeri. Han har bland annat handlat mat en annan persons bankkort, stulit en större mängd verktyg från ett företag i Kristinehamn samt stulit blåsljuset från en polisbil.

Förutom det skadestånd han ska betala tillsammans med kvinnan ska han betala ytterligare 26 870 kronor.

Både mannen och kvinnan var villkorligt frigivna då brotten begicks. Örebro tingsrätt förverkade friheten och dömde dem båda till fängelse i ett år och sex månader. Rätten beslutade också att paret ska vara kvar i häkte tills dess att domen vinner laga kraft.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.