2016-04-08 06:00

2016-04-08 06:00

Startade eget efter pension

DEGERFORS: "Jag har två praktikanter från LSS som arbetstränar här"

Kjell-Arne Nilsen har fyllt 62 år och slutade sitt kommunala jobb 31 mars. Men redan dagen därpå, 1 april, fanns han på plats i samma lokal och med samma praktikanter som dagen före men nu som egen företagare.

– Jag hade jobbat i kommunen i 24 år när jag sista mars tog förtidspension, säger Kjell-Arne Nilsen och påpekar att efternamnet är norskt och därför ska stavas utan e och accent.

Startade eget

– Den 1 april startade jag eget, K.A.N. Bilvård och det ska enligt de gubbar jag talat med vara Degerfors första bilvårdsanläggning, tillägger han och berättar att de tjänster som utförs är utvändig och invändig tvätt, polering, vaxning och lackförsegling.

Kjell-Arne Nilsen arbetade under sina år i kommunen med människor som hade olika typer av funktionsnedsättning. Det är personer som får stöd enligt LSS som ska utläsas Lagen om särskilt stöd.

– Jag var i utegruppen hela tiden, säger han.

– Nu har jag har två praktikanter från LSS som arbetstränar här och utvecklingen får visa hur länge de blir kvar, säger Kjell-Arne Nilsen och gör klart att det inte är några nykomlingar som hamnat i en för dem ny miljö.

Anton Tallberg har arbetat med Kjell-Arne Nilsen i 3,5 år medan Erik Nilsson kan se tillbaka på ett halvår tillsammans med Nilsen. Det är nämligen samma jobb och samma lokal som tidigare eftersom Kjell-Arne Nilsen de sista tio åren som kommunanställd skött kommunens bilar i just den här lokalen i källarplanet på fastigheten Storgatan 31.

Röda tråden

– Den röda tråden i verksamheten är att ta in praktikanter som har en funktionsnedsättning, säger han och ser de första dagarna som egen företagare som en bra fortsättning på åren som kommunanställd.

– Vi tar emot alla bilar som är lägre än 2.10 meter. Annars finns inga begränsningar, säger Kjell-Arne Nilsen.

– Jag hade jobbat i kommunen i 24 år när jag sista mars tog förtidspension, säger Kjell-Arne Nilsen och påpekar att efternamnet är norskt och därför ska stavas utan e och accent.

Startade eget

– Den 1 april startade jag eget, K.A.N. Bilvård och det ska enligt de gubbar jag talat med vara Degerfors första bilvårdsanläggning, tillägger han och berättar att de tjänster som utförs är utvändig och invändig tvätt, polering, vaxning och lackförsegling.

Kjell-Arne Nilsen arbetade under sina år i kommunen med människor som hade olika typer av funktionsnedsättning. Det är personer som får stöd enligt LSS som ska utläsas Lagen om särskilt stöd.

– Jag var i utegruppen hela tiden, säger han.

– Nu har jag har två praktikanter från LSS som arbetstränar här och utvecklingen får visa hur länge de blir kvar, säger Kjell-Arne Nilsen och gör klart att det inte är några nykomlingar som hamnat i en för dem ny miljö.

Anton Tallberg har arbetat med Kjell-Arne Nilsen i 3,5 år medan Erik Nilsson kan se tillbaka på ett halvår tillsammans med Nilsen. Det är nämligen samma jobb och samma lokal som tidigare eftersom Kjell-Arne Nilsen de sista tio åren som kommunanställd skött kommunens bilar i just den här lokalen i källarplanet på fastigheten Storgatan 31.

Röda tråden

– Den röda tråden i verksamheten är att ta in praktikanter som har en funktionsnedsättning, säger han och ser de första dagarna som egen företagare som en bra fortsättning på åren som kommunanställd.

– Vi tar emot alla bilar som är lägre än 2.10 meter. Annars finns inga begränsningar, säger Kjell-Arne Nilsen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.