2016-04-07 12:02

2016-04-07 12:02

Inget åtal för folkrättsbrott än

KARLSKOGA

Målet mot den 45-årige mannen som misstänks för grovt folkrättsbrott i Syrien har flyttats från Örebro till Stockholms tingsrätt.

Han ska ha deltagit i en avrättning av sju män våren 2012. Mannen greps i Karlskoga i mitten av mars och har nekat till anklagelserna. Åklagaren berättar för na.se att bevisläget är gott men att hon ska begära förlängd åtalstid. Vidare ser hon en fördel med att målet flyttas då krigsbrottskommissionen, som leder utredningen, finns i Stockholm.

Han ska ha deltagit i en avrättning av sju män våren 2012. Mannen greps i Karlskoga i mitten av mars och har nekat till anklagelserna. Åklagaren berättar för na.se att bevisläget är gott men att hon ska begära förlängd åtalstid. Vidare ser hon en fördel med att målet flyttas då krigsbrottskommissionen, som leder utredningen, finns i Stockholm.