2016-04-06 12:00

2016-04-06 12:00

Tjejtjusarmästaren Sune

BOK: Anders Jacobsson och Sören Olsson skriver om och uppdaterar gamla favoriter

Det finns en bit över 30 böcker om Sune och på senare år har författarparet Anders Jacobsson och Sören Olsson skrivit om och uppdaterat gamla historier om den evigt unge Sune.

I veckan var det dags för en uppdaterad och omskriven version av Tjejtjusaren Sune, en bok som gavs ut första gången 1989, då som den femte Sune-boken i ordningen. Anders Jacobsson och Sören Olsson har skrivit om, skrivit nytt och uppdaterat Tjejtjusaren Sune och gett den nya boken namnet Tjettjusarmästaren Sune.

Den första boken, Sagan om Sune, gavs ut 1984 efter att Anders Jacobsson året innan läst ett antal episoder om den unge mannen i Allemansradion.

Karl Sune Rudolf Andersson på Trollvägen 4 har onekligen blivit en succé. Det har sålts, berättar förlaget, över 10 miljoner Suneböcker runt om i världen och böckerna ligger varje år på topplistorna över mest lästa barnböcker.

Det anade nog inte Anders Jacobsson när han läste för den publik i Karlskogatrakten som kunde ratta in Allemansradion. Det kan också påminnas om varför han heter som han gör, Karl efter farfar, Rudolf efter pappa och Sune efter en dålig dag.

I veckan var det dags för en uppdaterad och omskriven version av Tjejtjusaren Sune, en bok som gavs ut första gången 1989, då som den femte Sune-boken i ordningen. Anders Jacobsson och Sören Olsson har skrivit om, skrivit nytt och uppdaterat Tjejtjusaren Sune och gett den nya boken namnet Tjettjusarmästaren Sune.

Den första boken, Sagan om Sune, gavs ut 1984 efter att Anders Jacobsson året innan läst ett antal episoder om den unge mannen i Allemansradion.

Karl Sune Rudolf Andersson på Trollvägen 4 har onekligen blivit en succé. Det har sålts, berättar förlaget, över 10 miljoner Suneböcker runt om i världen och böckerna ligger varje år på topplistorna över mest lästa barnböcker.

Det anade nog inte Anders Jacobsson när han läste för den publik i Karlskogatrakten som kunde ratta in Allemansradion. Det kan också påminnas om varför han heter som han gör, Karl efter farfar, Rudolf efter pappa och Sune efter en dålig dag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.