2016-04-05 20:38

2016-04-05 20:38

Möttes av tystnad från ledningen

KARLSKOGA: Skickade in 4000 namnunderskrifter och en rad frågor

Johan Hårstad och Johanna Lagerstam skickade in en protestlista med över 4000 namnunderskrifter och ett antal frågor om den planerade sommarstängningen av avdelning Q på Karlskoga lasarett. Men något svar fick de inte från adressaterna i regionledningen.

För en tid sedan skrev vi om det blivande föräldraparet Johan Hårstad och Johanna Lagerstam som engagerat sig i kampen för att avdelning Q på Karlskoga lasarett ska hållas öppen i sommar. De samlade bland annat in drygt 4000 namnunderskrifter som de skickade in till regionledningen tillsammans med en rad frågor som de ville ha svar på, bland annat om vilka analyser som gjorts av läget innan beslutet fattades.

Men responsen har varit minst sagt svag.

– Vi fick inget svar över huvud taget, säger Johan Hårstad.

”Respektlöst”

Han berättar att ledningen en tid efter att han och hans sambo skickat in underskrifterna och frågorna gick ut till de anställda och berättade att beslutet om att avdelningen ska vara stängd i nio veckor var fattat.

– Jag ville att beslutet skulle omprövas och överklagade till förvaltningsrätten i Karlstad, men de konstaterade att de inte kunde göra något eftersom det inte fanns något politiskt beslut på stängningen. Alltså är det ett beslut som ledningen har fattat. Jag tog reda på vilka som sitter i ledningen och skickade underlag och ställde ett antal frågor.

Men inte heller den gången fick Johan Hårstad mycket till svar.

– Det tycker jag är respektlöst. Det är ju ändå över 4000 människor som har skrivit på och vill ha svar.

Han är kritisk till hur beslutet om sommarstängning har fattats.

– Ett beslut som kommer från ledningen ska vara bättre planerat än det här. Sitter man i ledningen ska man ha underlag för sina beslut. I det här fallet har man bara tagit beslut om att stänga, utan att utreda konsekvenserna.

Han är också kritisk till den dåliga informationen till de anställda på avdelning Q.

– Det har inte varit någon information till de anställda om vad sommarstängningen innebär. Allt de vet är att de får den semester som de har begärt.

För en tid sedan skrev vi om det blivande föräldraparet Johan Hårstad och Johanna Lagerstam som engagerat sig i kampen för att avdelning Q på Karlskoga lasarett ska hållas öppen i sommar. De samlade bland annat in drygt 4000 namnunderskrifter som de skickade in till regionledningen tillsammans med en rad frågor som de ville ha svar på, bland annat om vilka analyser som gjorts av läget innan beslutet fattades.

Men responsen har varit minst sagt svag.

– Vi fick inget svar över huvud taget, säger Johan Hårstad.

”Respektlöst”

Han berättar att ledningen en tid efter att han och hans sambo skickat in underskrifterna och frågorna gick ut till de anställda och berättade att beslutet om att avdelningen ska vara stängd i nio veckor var fattat.

– Jag ville att beslutet skulle omprövas och överklagade till förvaltningsrätten i Karlstad, men de konstaterade att de inte kunde göra något eftersom det inte fanns något politiskt beslut på stängningen. Alltså är det ett beslut som ledningen har fattat. Jag tog reda på vilka som sitter i ledningen och skickade underlag och ställde ett antal frågor.

Men inte heller den gången fick Johan Hårstad mycket till svar.

– Det tycker jag är respektlöst. Det är ju ändå över 4000 människor som har skrivit på och vill ha svar.

Han är kritisk till hur beslutet om sommarstängning har fattats.

– Ett beslut som kommer från ledningen ska vara bättre planerat än det här. Sitter man i ledningen ska man ha underlag för sina beslut. I det här fallet har man bara tagit beslut om att stänga, utan att utreda konsekvenserna.

Han är också kritisk till den dåliga informationen till de anställda på avdelning Q.

– Det har inte varit någon information till de anställda om vad sommarstängningen innebär. Allt de vet är att de får den semester som de har begärt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.