2016-04-04 06:00

2016-04-04 06:00

Hög sjögång och stilla bris

MUSIK: Öjebokörens nya show med låtar från alla epoker

I lördags var det premiär för Öjebokörens nya show M/S Entertainment.
Showen, vars tematiska inramning var på en lyxkryssare, innehöll både hög sjögång och stilla brisar när kören tog sig an alltifrån schlagermedleyn till Bo Kaspers Orkester.

När kören klivit upp på scenen (eller klivit ombord färjan, om man ska följa temat) inför den nästintill fullsatta salongen hälsade fartygets kapten Anna Vågdal, spelad av körmedlemmen Lisa Rehnberg, sällskapet och publiken välkomna ombord på M/S Entertainment.

Sedan kastade fartyget loss och showen drog igång med de två musikalörhängena That’s entertainment och Cabaret där hela kören visade upp sitt välkänt breda register.

Med smoking i Ängelholm

Under showens gång fick även enskilda körmedlemmar briljera, som Christer Jönsson i Smoking i Ängelholm (som i original är känd som Tuxedo Junction och handlar om en jazzklubb i Birmingham, Alabama). Christer Jönsson blev även föremål för kvinnornas trånande blickar i Stanna hos mig, om än med skräckblandad förtjusning.

Emil Larsson visade också prov på enastående talang som en bortkommen underhållare utklädd till bi som försökte underhålla passagerarna. När det inte gick hem, visade han upp en sårbar sida med Bo Kaspers Orkester-låten Snäll och dum innan han fick ömsa insektsskinnet och blomma ut i full prakt med både sång och dans i Michael Jacksons Man in the mirror.

Starka duetter

Det var inte bara starka solonummer, utan även dito duetter. Som Jennie Dahlberg Karlsson och Stefan Chrunak i Lalehs Bjurö Klubb. Stefan Chrunak återkom även med Malin Jensen på Johnny Cashs Cause I love you.

Kören hade inga synliga premiärnerver utan hanterade alla nummer med sin patenterade fingertoppskänsla. Det enda att anmärka på var då publiken som höll sig förhållandevis stilla under låtarna, med undantag för enstaka busvisslingar under Grease-hiten You’re the one that I want och klapp under schlagermedleyt. Kanske blir det mer åka av i sätena på kommande föreställningar.

När kören klivit upp på scenen (eller klivit ombord färjan, om man ska följa temat) inför den nästintill fullsatta salongen hälsade fartygets kapten Anna Vågdal, spelad av körmedlemmen Lisa Rehnberg, sällskapet och publiken välkomna ombord på M/S Entertainment.

Sedan kastade fartyget loss och showen drog igång med de två musikalörhängena That’s entertainment och Cabaret där hela kören visade upp sitt välkänt breda register.

Med smoking i Ängelholm

Under showens gång fick även enskilda körmedlemmar briljera, som Christer Jönsson i Smoking i Ängelholm (som i original är känd som Tuxedo Junction och handlar om en jazzklubb i Birmingham, Alabama). Christer Jönsson blev även föremål för kvinnornas trånande blickar i Stanna hos mig, om än med skräckblandad förtjusning.

Emil Larsson visade också prov på enastående talang som en bortkommen underhållare utklädd till bi som försökte underhålla passagerarna. När det inte gick hem, visade han upp en sårbar sida med Bo Kaspers Orkester-låten Snäll och dum innan han fick ömsa insektsskinnet och blomma ut i full prakt med både sång och dans i Michael Jacksons Man in the mirror.

Starka duetter

Det var inte bara starka solonummer, utan även dito duetter. Som Jennie Dahlberg Karlsson och Stefan Chrunak i Lalehs Bjurö Klubb. Stefan Chrunak återkom även med Malin Jensen på Johnny Cashs Cause I love you.

Kören hade inga synliga premiärnerver utan hanterade alla nummer med sin patenterade fingertoppskänsla. Det enda att anmärka på var då publiken som höll sig förhållandevis stilla under låtarna, med undantag för enstaka busvisslingar under Grease-hiten You’re the one that I want och klapp under schlagermedleyt. Kanske blir det mer åka av i sätena på kommande föreställningar.

  • Sebastian Norling Rauhala

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.