2016-04-03 16:50

2016-04-03 16:50

Har gjort många investeringar

DEGERFORS: Nu har halva mandatperioden gått för de styrande i Degerfors

Nu har halva mandatperioden gått och Vänsterpartiet har styrt vidare i Degerfors med ett valtekniskt samarbete med Miljöpartiet och ett samråd med moderaterna och liberalerna rörande budgeten.

– Det har gått relativt bra och vi har haft ett bra samarbete med de andra partierna. Vi har genomfört en massa saker som vi tycker är bra. Det enda som varit problem är logerna på Stora Valla. Vi ändrade lite i förslaget och kom tillbaka med det och då gick det igenom, säger Roland Halvarsson, kommunstyrelsen ordförande i Degerfors.

Han räknar upp saker som Vänsterpartiet fört igenom under den här mandatperioden.

– Vi har slutfört det här på västra Möckeln med cykelväg. Vi har byggt ut förskoleplatser så att barngrupperna har blivit mindre.

Han berättar om att de byggt en ny fjärrvärmepanna så vi har en ny som kommer stå sig i många år.

– Men vi har inte höjt priset på fjärrvärmen därför att bränslet blivit betydligt billigare. Vi har även byggt vidare på de sociala investeringsfonderna, dels ”Vägen vidare” och särskild undervisningsgrupp i skolan.

Går bättre

De kommunala bolagen går bättre. De tillsammans gör ett resultat på 17 miljoner sammanlagt.

Roland Halvarsson räknar upp två saker som visar att det är vänsterpolitik i Degerfors.

– Vi har ordnat feriejobb åt alla i årskurs nio och vi har en avgiftsfri Musikskola och det gynnas alla.

Han tar upp saker så de blivit tvungna att investera.

– Arbetsmiljöverket krävde en ny brandstation, Fotbollsförbundet krävde utbyggd fotbollsstadion och Socialstyrelsen krävde att vi byggde särskilda boende. Vi kan inte ha samma investeringsnivå som vi haft. Nu får vi dra ner på investeringarna och satsa på underhåll i stället.

I lördags hade Vänsterpartiet sitt årsmöte och följande styrelse valdes: Jan Ask ordförande, Anneli Mylly vice ordförande, Mauri Skuvaara kassör, Per-Olow Linder sekreterare och Stina Borjo, Roland Halvarsson, Anita Bohlin Neuman, Kim Bäckström och Peter Pedersen som ledamöter.

– Det har gått relativt bra och vi har haft ett bra samarbete med de andra partierna. Vi har genomfört en massa saker som vi tycker är bra. Det enda som varit problem är logerna på Stora Valla. Vi ändrade lite i förslaget och kom tillbaka med det och då gick det igenom, säger Roland Halvarsson, kommunstyrelsen ordförande i Degerfors.

Han räknar upp saker som Vänsterpartiet fört igenom under den här mandatperioden.

– Vi har slutfört det här på västra Möckeln med cykelväg. Vi har byggt ut förskoleplatser så att barngrupperna har blivit mindre.

Han berättar om att de byggt en ny fjärrvärmepanna så vi har en ny som kommer stå sig i många år.

– Men vi har inte höjt priset på fjärrvärmen därför att bränslet blivit betydligt billigare. Vi har även byggt vidare på de sociala investeringsfonderna, dels ”Vägen vidare” och särskild undervisningsgrupp i skolan.

Går bättre

De kommunala bolagen går bättre. De tillsammans gör ett resultat på 17 miljoner sammanlagt.

Roland Halvarsson räknar upp två saker som visar att det är vänsterpolitik i Degerfors.

– Vi har ordnat feriejobb åt alla i årskurs nio och vi har en avgiftsfri Musikskola och det gynnas alla.

Han tar upp saker så de blivit tvungna att investera.

– Arbetsmiljöverket krävde en ny brandstation, Fotbollsförbundet krävde utbyggd fotbollsstadion och Socialstyrelsen krävde att vi byggde särskilda boende. Vi kan inte ha samma investeringsnivå som vi haft. Nu får vi dra ner på investeringarna och satsa på underhåll i stället.

I lördags hade Vänsterpartiet sitt årsmöte och följande styrelse valdes: Jan Ask ordförande, Anneli Mylly vice ordförande, Mauri Skuvaara kassör, Per-Olow Linder sekreterare och Stina Borjo, Roland Halvarsson, Anita Bohlin Neuman, Kim Bäckström och Peter Pedersen som ledamöter.

  • Anders Persson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.