2016-04-02 06:00

2016-04-02 06:00

Winnet Möckelnregionen läggs ner

KARLSKOGA: Ingen tid för styrelsearbetet

Efter tio års arbete med att stärka kvinnliga företagare läggs den lokala Winnet-föreningen ner.
– Vi har haft en rad fantastiska arrangemang genom åren men nu känner vi att det inte går längre, säger tidigare ordföranden Pialill Ring.

Under årsmötet i onsdags togs beslutet om att Winnet Möckelnregionen läggs ner. Anledningen är att föreningen inte lyckats få ihop en ny styrelse.

– Vi är en ideell förening och under många år har vi arbetat hårt och hela tiden gått plus-minus noll. Vi har anordnat många kreativa och välbesökta arrangemang och jobbat hårt men till slut så har det tagit stopp, säger tidigare ordföranden Pialill Ring.

Hon förklarar att alla medlemmar har fullt upp med egna företag och andra engagemang, vilket visserligen är positivt men som ändå inte lämnar mycket tid över till föreningen. Dessutom har de medel som föreningen tidigare fått från Länsstyrelsen och Tillväxtverket avvecklats som stödform.

– Det blev för tunggrott helt enkelt. Och varför ska vi jobba ideellt för? Kvinnor förväntas jobba gratis så det är egentligen bra att vi sätter stopp. Det är ju inte det ideella arbetet som sätter maten på bordet.

Pialill Ring betonar dock att nätverkande är extremt viktigt för att företagsamheten ska utvecklas och hon hoppas att medlemmarna ska hålla kvar vid de kontakter som skapats genom föreningen.

Vidare anser hon att det saknas riktade insatser för att främja kvinnligt företagande lokalt och i regionen.

– Det handlar om att se till allas olika föreutsättningar, oavsett kön, ålder, bransch eller ursprung. Det krävs också en attitydförändring, att se att de mjuka värdena också är viktiga. Framför allt i en bruksort som Karlskoga där många förutfattade meningar hänger kvar.

Som exempel tar hon hudvård och skönhet som allt fler, även män, lägger stora summor pengar på.

– Det tjänas mycket pengar inom den branschen vilket i sin tur ger skatteintäkter och fler arbetstillfällen. Det är viktigt att se att alla, oavsett vad de gör, skapar en positiv effekt för Karlskoga

När föreningen startade 2006 hette den Kimnet men bytte namn hösten 2014 då den anslöt sig till Winnet Sverige. Sedan start har fokus varit att stötta och sammanföra kvinnliga företagare i Möckelnregionen.

Föreningen har haft cirka 120 medlemmar och har bland annat anordnat Krokodildagen, Womenomics och Uppsvingsmingel, med föreläsare från hela landet och flera hundra besökare.

Under årsmötet i onsdags togs beslutet om att Winnet Möckelnregionen läggs ner. Anledningen är att föreningen inte lyckats få ihop en ny styrelse.

– Vi är en ideell förening och under många år har vi arbetat hårt och hela tiden gått plus-minus noll. Vi har anordnat många kreativa och välbesökta arrangemang och jobbat hårt men till slut så har det tagit stopp, säger tidigare ordföranden Pialill Ring.

Hon förklarar att alla medlemmar har fullt upp med egna företag och andra engagemang, vilket visserligen är positivt men som ändå inte lämnar mycket tid över till föreningen. Dessutom har de medel som föreningen tidigare fått från Länsstyrelsen och Tillväxtverket avvecklats som stödform.

– Det blev för tunggrott helt enkelt. Och varför ska vi jobba ideellt för? Kvinnor förväntas jobba gratis så det är egentligen bra att vi sätter stopp. Det är ju inte det ideella arbetet som sätter maten på bordet.

Pialill Ring betonar dock att nätverkande är extremt viktigt för att företagsamheten ska utvecklas och hon hoppas att medlemmarna ska hålla kvar vid de kontakter som skapats genom föreningen.

Vidare anser hon att det saknas riktade insatser för att främja kvinnligt företagande lokalt och i regionen.

– Det handlar om att se till allas olika föreutsättningar, oavsett kön, ålder, bransch eller ursprung. Det krävs också en attitydförändring, att se att de mjuka värdena också är viktiga. Framför allt i en bruksort som Karlskoga där många förutfattade meningar hänger kvar.

Som exempel tar hon hudvård och skönhet som allt fler, även män, lägger stora summor pengar på.

– Det tjänas mycket pengar inom den branschen vilket i sin tur ger skatteintäkter och fler arbetstillfällen. Det är viktigt att se att alla, oavsett vad de gör, skapar en positiv effekt för Karlskoga

När föreningen startade 2006 hette den Kimnet men bytte namn hösten 2014 då den anslöt sig till Winnet Sverige. Sedan start har fokus varit att stötta och sammanföra kvinnliga företagare i Möckelnregionen.

Föreningen har haft cirka 120 medlemmar och har bland annat anordnat Krokodildagen, Womenomics och Uppsvingsmingel, med föreläsare från hela landet och flera hundra besökare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.