2016-03-31 06:00

2016-03-31 06:00

Satsar på barnteater

DEGERFORS: Inte bara trivseldans och bingo i Folkets park

Tre föreställningar för barn, trivseldanser och drive in-bingo är vad Folkets parkstyrelsen planerar för i år och nyligen höll de sitt årsmöte.

– Vi satsar på tre föreställningar för barn i år, det var ett paketerbjudande som vi nappade på, säger Folkets parkordförande Harri Brunke.

Den 11 maj blir det en fartfylld musikföreställning om dinosaurier i föreställningen Jagad av en T-Rex. I rollen som pappa Kapsyl syns Carl-Otto Johansson, från Kalmar, som uppträtt i hela landet med sina föreställningar.

17 juni är det dags för nästa föreställning som riktar sig till de yngsta barnen, nämligen Äta själv med Molièreensemblen.

Teater Imba, från Norrköping, kommer den 16 juli och ger Vår version av Askungen. Den kända sagan berättas på ett speciellt sätt med improvisation, humor, dans och trams då gruppen ställer frågor som vad man ska ha på sig, vad man har för skostorlek och vad är en bal på slottet.

Dans och bingo

För den mogna publiken blir det trivseldanser även i år, med start 18 maj. Först att spela upp är Lennart Erlandssons och därefter följer en rad orkestrar varje onsdag fram till och med den 7 september. Konceptet man kör är fyra moderna och en gammeldans.

Under förra året hölls 18 trivseldanser, som till en början gick trögt då det var en kall och regnig början på säsongen, men det tog upp sig då det följdes av en fin höst.

Den 5 juni börjar så bingospelet, som Strömtorps IK håller i, för sommaren.

Året som gick

Året som gick bestod, som nämnt, bland annat av trivseldanser men också 1:a majdemonstration, Korppromenad och Filiokus Fredrik.

Men det var inte bara roligheter, parken utsattes också för skadegörelse då fönstren krossades på nedre dansbanan.

Vad gäller service och underhåll så har två städdagar hållits, man har målat cafeterian utvändigt och även ”lilla kontoret.”

Cafeterian har varit uthyrd flera gånger under sommaren, till såväl föreningar som företag och privatpersoner.

Styrelsen

Efter årsmötet kvarstår Harri Brunke som ordförande i föreningen ännu ett år liksom ledamöterna Karin Bergfeldt och Kerstin Forss. Omval blev det av kassör Erik Dahlman och sekreterare Gunilla Sundholm samt ledamöterna Manfred Sundholm och Bo Andersson.

– Vi satsar på tre föreställningar för barn i år, det var ett paketerbjudande som vi nappade på, säger Folkets parkordförande Harri Brunke.

Den 11 maj blir det en fartfylld musikföreställning om dinosaurier i föreställningen Jagad av en T-Rex. I rollen som pappa Kapsyl syns Carl-Otto Johansson, från Kalmar, som uppträtt i hela landet med sina föreställningar.

17 juni är det dags för nästa föreställning som riktar sig till de yngsta barnen, nämligen Äta själv med Molièreensemblen.

Teater Imba, från Norrköping, kommer den 16 juli och ger Vår version av Askungen. Den kända sagan berättas på ett speciellt sätt med improvisation, humor, dans och trams då gruppen ställer frågor som vad man ska ha på sig, vad man har för skostorlek och vad är en bal på slottet.

Dans och bingo

För den mogna publiken blir det trivseldanser även i år, med start 18 maj. Först att spela upp är Lennart Erlandssons och därefter följer en rad orkestrar varje onsdag fram till och med den 7 september. Konceptet man kör är fyra moderna och en gammeldans.

Under förra året hölls 18 trivseldanser, som till en början gick trögt då det var en kall och regnig början på säsongen, men det tog upp sig då det följdes av en fin höst.

Den 5 juni börjar så bingospelet, som Strömtorps IK håller i, för sommaren.

Året som gick

Året som gick bestod, som nämnt, bland annat av trivseldanser men också 1:a majdemonstration, Korppromenad och Filiokus Fredrik.

Men det var inte bara roligheter, parken utsattes också för skadegörelse då fönstren krossades på nedre dansbanan.

Vad gäller service och underhåll så har två städdagar hållits, man har målat cafeterian utvändigt och även ”lilla kontoret.”

Cafeterian har varit uthyrd flera gånger under sommaren, till såväl föreningar som företag och privatpersoner.

Styrelsen

Efter årsmötet kvarstår Harri Brunke som ordförande i föreningen ännu ett år liksom ledamöterna Karin Bergfeldt och Kerstin Forss. Omval blev det av kassör Erik Dahlman och sekreterare Gunilla Sundholm samt ledamöterna Manfred Sundholm och Bo Andersson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.