2016-03-31 13:31

2016-03-31 13:31

Åkte fast med tabletter

KARLSKOGA

I maj förra året åkte en man i 20-årsåldern fast efter att han snattat på Ica Maxi.

Mannen hade tagit glasögon och en datormus och var vid tillfället påverkad av både narkotikaklassade läkemedel och dopningspreparat. Dessutom hade han drygt 30 narkotikaklassade tabletter på sig.

I november snattade han på Ica Maxi igen, en mobilladdare. Även denna gång var han drogpåverkad och satte sig till motvärn när en vakt ingrep. Vid tillfället hade han nära 100 narkotikaklassade tabletter på sig.

Mannen har nu fällts för två fall av snatteri, fyra fall av ringa narkotikabrott, våldsamt motstånd samt dopningsbrott. I fråga om påföljd tog rätten hänsyn till att mannen tagit tag i sin missbruksproblematik. Han dömdes till skyddstillsyn och ska även betala ett skadestånd på drygt 500 kronor.

Mannen hade tagit glasögon och en datormus och var vid tillfället påverkad av både narkotikaklassade läkemedel och dopningspreparat. Dessutom hade han drygt 30 narkotikaklassade tabletter på sig.

I november snattade han på Ica Maxi igen, en mobilladdare. Även denna gång var han drogpåverkad och satte sig till motvärn när en vakt ingrep. Vid tillfället hade han nära 100 narkotikaklassade tabletter på sig.

Mannen har nu fällts för två fall av snatteri, fyra fall av ringa narkotikabrott, våldsamt motstånd samt dopningsbrott. I fråga om påföljd tog rätten hänsyn till att mannen tagit tag i sin missbruksproblematik. Han dömdes till skyddstillsyn och ska även betala ett skadestånd på drygt 500 kronor.