2016-03-23 06:00

2016-03-23 06:00

Sören Olsson berättar om sin son

DOWNS SYNDROM: Ikoner – en utställning om att få finnas på Fotografiska i Stockholm

Häromdagen inleddes Ikoner - en utställning om att få finnas på Fotografiska i Stockholm. I dag, onsdag, ska Sören Olsson, som har sina rötter i Karlskoga, berätta om sin son som han kallar Prins annorlunda.

Per Johansson från Glada Hudik-teatern leder samtalet med Sören Olsson.

Utställningen Ikoner öppnade i måndags som var World Down Syndrome Day. Människor med Downs syndrom har sedan urminnes tid - det är Fotografiskas ord - negligerats, osynliggjorts och exkluderats ur gemenskapen. Fotografiska berättar i pressmaterialet att Glada Hudik-teatern inte bara erövrat teaterscener runt om i världen utan nu också äntrat den fotografiska scenen.

Ikoner är ett samarbete mellan Fotografiska for Life, Glada Hudik-teatern och Aftonbladet.

Per Johansson från Glada Hudik-teatern leder samtalet med Sören Olsson.

Utställningen Ikoner öppnade i måndags som var World Down Syndrome Day. Människor med Downs syndrom har sedan urminnes tid - det är Fotografiskas ord - negligerats, osynliggjorts och exkluderats ur gemenskapen. Fotografiska berättar i pressmaterialet att Glada Hudik-teatern inte bara erövrat teaterscener runt om i världen utan nu också äntrat den fotografiska scenen.

Ikoner är ett samarbete mellan Fotografiska for Life, Glada Hudik-teatern och Aftonbladet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.