2016-03-23 12:05

2016-03-23 12:05

Fällda för falska bombhot

KARLSKOGA: Tonårsflickor låg bakom

Två flickor har dömts till ungdomsvård för att ha ringt in flera falska bombhot. Den ena av dem fälldes även för grov misshandel.

Natten till lördagen den 14 november förra året ringdes ett anonymt bombhot in mot Mc Donalds. På söndagen kom ännu ett bombhot, denna gång mot OKQ8, och natten till måndagen fick polisen ett larm om ett pågående inbrott på Transcom. Ett par veckor senare kom två larm om brand på Möckelngymnasiet.

Polisen, räddningstjänsten och ambulanser fick rycka ut men samtliga larm visade sig vara falska.

Två tonårsflickor har nu fällts tre fall av missbrukande av larmanordning samt två fall av falskt larm.

De fälldes också för att ha hotat en polis som tidigare ingripit mot dem, samt hans dotter. Rätten rubricerar gärningen som olaga hot och inte som hot mot tjänsteman. Hotet anses inte vara riktat mot mannen personligen utan mer allmänt mot polisen. Vidare har flickorna uppgett att de inte kände till att han hade en dotter utan att de chansat när de skrivit meddelandena.

En av flickorna åtalades för att ha skickat ytterligare hotfulla meddelanden till polisen, vilket hon också erkände. Rätten ansågs dock att bevisningen var otillräcklig och åtalet ogillades.

Slog ner flicka

Den ena flickan fälldes även för att ha misshandlat en annan flicka grovt. Misshandeln ägde rum vid en skola i augusti förra året och hon drog då ner den andra flickan till marken, slog och sparkade på henne. Hon stampade även på hennes huvud då hon låg ner.

Vidare fälldes hon också för att ha hotat sin före detta pojkvän. Flickan var även misstänkt för ofredande men friades på den punkten.

Rätten konstaterar att straffvärdet för gärningarna uppgår till fängelse. Av hänsyn till flickornas låga ålder blev dock domen ungdomsvård. De ska även betala skadestånd på sammanlagt 11 800 till polisen och hans dotter samt 8 730 för utryckningskostnader. Den ena flickan ska även betala ett skadestånd på 12 000 kronor till flickan hon misshandlade.

Natten till lördagen den 14 november förra året ringdes ett anonymt bombhot in mot Mc Donalds. På söndagen kom ännu ett bombhot, denna gång mot OKQ8, och natten till måndagen fick polisen ett larm om ett pågående inbrott på Transcom. Ett par veckor senare kom två larm om brand på Möckelngymnasiet.

Polisen, räddningstjänsten och ambulanser fick rycka ut men samtliga larm visade sig vara falska.

Två tonårsflickor har nu fällts tre fall av missbrukande av larmanordning samt två fall av falskt larm.

De fälldes också för att ha hotat en polis som tidigare ingripit mot dem, samt hans dotter. Rätten rubricerar gärningen som olaga hot och inte som hot mot tjänsteman. Hotet anses inte vara riktat mot mannen personligen utan mer allmänt mot polisen. Vidare har flickorna uppgett att de inte kände till att han hade en dotter utan att de chansat när de skrivit meddelandena.

En av flickorna åtalades för att ha skickat ytterligare hotfulla meddelanden till polisen, vilket hon också erkände. Rätten ansågs dock att bevisningen var otillräcklig och åtalet ogillades.

Slog ner flicka

Den ena flickan fälldes även för att ha misshandlat en annan flicka grovt. Misshandeln ägde rum vid en skola i augusti förra året och hon drog då ner den andra flickan till marken, slog och sparkade på henne. Hon stampade även på hennes huvud då hon låg ner.

Vidare fälldes hon också för att ha hotat sin före detta pojkvän. Flickan var även misstänkt för ofredande men friades på den punkten.

Rätten konstaterar att straffvärdet för gärningarna uppgår till fängelse. Av hänsyn till flickornas låga ålder blev dock domen ungdomsvård. De ska även betala skadestånd på sammanlagt 11 800 till polisen och hans dotter samt 8 730 för utryckningskostnader. Den ena flickan ska även betala ett skadestånd på 12 000 kronor till flickan hon misshandlade.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.