2016-03-18 21:08

2016-03-18 21:08

"Viaplay tar upp kampen mot Netflix"

KARLSKOGA: Karlskogabo producerar komediserie för Viaplay i Los Angeles

Det är svenskt på scenen och producenten kommer från Karlskoga när Viaplay tar upp kampen mot Netflix. Glenn Lund heter producenten som producerar tio avsnitt av Swedish Dicks.
– Det är Viaplays första egna serie och det är ett sätt att ta upp kampen mot Netflix, säger Glenn Lund när han ringer från LA.

Peter Stormare och Johans Glans har huvudrollen i komedin Swedish Dicks som produceras av Karlskogabon Glenn Lund.

Tio avsnitt

– Komedin som produceras i tio avsnitt handlar om två avdankade deckare som spelas av Peter Stormare och Johan Glans, säger Glenn Lund. De löser en massa fall där varje episod avslutas. Peter Stormare var tidigare stuntman och en av hans kollegor dödades. Peter Stormare tog på sig skulden.

Var det en olycka?

I komedin blir det dödsfallet ett av de fall som Stormare och Glans ska lösa.

– De båda deckarna började utreda om det verkligen var en olycka när Stormares kollega avled, säger Glenn Lund. Under utredningen kommer de på att det kanske var någon som ville se den här personen död.

Toatalt är det halvtimmesavsnitt av komedin med deckarparet Peter Stormare och Johan Glans. Avsnitten ska vara klara i början på april för att börja sändas på Viaplay.

– I varje avsnitt är det ett fall som ska lösas och Viaplay gör det här för att ta upp kampen mot Netflix, säger Glenn Lund. Keanu Reeves spelar rollen som Stromares döde stuntkamrate och han tycker att det är en stor förmån att få jobba med Stormare igen.

Förutom Stormare, Reeves och Glans medverkar Vvian Bang, Felisha Cooper, Traci Lords och Erik Roberts.

Peter Stormare och Johans Glans har huvudrollen i komedin Swedish Dicks som produceras av Karlskogabon Glenn Lund.

Tio avsnitt

– Komedin som produceras i tio avsnitt handlar om två avdankade deckare som spelas av Peter Stormare och Johan Glans, säger Glenn Lund. De löser en massa fall där varje episod avslutas. Peter Stormare var tidigare stuntman och en av hans kollegor dödades. Peter Stormare tog på sig skulden.

Var det en olycka?

I komedin blir det dödsfallet ett av de fall som Stormare och Glans ska lösa.

– De båda deckarna började utreda om det verkligen var en olycka när Stormares kollega avled, säger Glenn Lund. Under utredningen kommer de på att det kanske var någon som ville se den här personen död.

Toatalt är det halvtimmesavsnitt av komedin med deckarparet Peter Stormare och Johan Glans. Avsnitten ska vara klara i början på april för att börja sändas på Viaplay.

– I varje avsnitt är det ett fall som ska lösas och Viaplay gör det här för att ta upp kampen mot Netflix, säger Glenn Lund. Keanu Reeves spelar rollen som Stromares döde stuntkamrate och han tycker att det är en stor förmån att få jobba med Stormare igen.

Förutom Stormare, Reeves och Glans medverkar Vvian Bang, Felisha Cooper, Traci Lords och Erik Roberts.