2016-03-18 06:00

2016-03-18 06:00

Tar hellre centrumlyft än en hundpark

SVARTÅ: Beslut stötte på patrull i Svartå

Servicenämndens beslut att anlägga en hundpark i Svartå, efter ett medborgarförslag, stötte på patrull från Svartåbor och utvecklingsgruppen.

Runt 90 000 kronor beräknar man att en hundpark kostar och servicenämnden beslutade ganska nyligen att det ska läggas in i budgeten nästa år. Placering av rastgården, eller hundparken, ska utredas i samråd med bygg- och miljönämnden samt Svartå utvecklingsgrupp, enligt beslutet om vilket vi rapporterat om i en artikel.

Snart kom reaktionerna till Lennart Roos, vice ordförande i Svartå utvecklingsgrupp, från Svartåbor som tyckte att det var en onödig investering då få skulle komma att använda sig av den, de flesta har rastgård på tomten eller bor i närhet till skogen.

Lennart Roos kontaktade då servicenämndens ordförande, Per-Olow Linder (V).

– Han sa att om ingen i Svartå vill ha en hundpark så är det klart att det inte ska bygga en. De som hörde av sig till mig tyckte det var ett konstigt beslut att bygga en hundpark och undrade hur nämnden kunde fatta det utan större underlag, säger Roos.

Utvecklingsgruppen frågade 60-70 procent av hundägarna, i direktmöte eller via e-post, telefon och infoblad i Svartå om de skulle använda en hundpark.

– Fyra var väldigt positiva. Det finns drygt 30 hundägare här, alla är inte tillfrågade men en stor majoritet kommer inte att använda den och då får kommunen ta med det i beräkningarna om man ska satsa bortåt hundratusen kronor, säger Roos.

Utvecklingsgruppen rekommenderade servicenämnden, att omvärdera beslutet och hellre satsa på att rusta upp Svartå centrum.

– Vi har diskuterat det i fem-sex år i utvecklingsgruppen. Jag vet inte om det finns öronmärkta pengar för det, men det verkar dumt att lägga ut pengar på en hundpark innan centrumfrågan är fixad.

– Jag vet att affärsinnehavaren och servicechefen nyss talats vid. En sak som komplicerar iordningställande av marken där är att det är privat mark, som hör till affärsfastigheten och då kan inte kommunen lägga pengar där, säger Roos och förklarar varför utvecklingsgruppen vill få till en ändring som möjliggör en upprustning.

Runt 90 000 kronor beräknar man att en hundpark kostar och servicenämnden beslutade ganska nyligen att det ska läggas in i budgeten nästa år. Placering av rastgården, eller hundparken, ska utredas i samråd med bygg- och miljönämnden samt Svartå utvecklingsgrupp, enligt beslutet om vilket vi rapporterat om i en artikel.

Snart kom reaktionerna till Lennart Roos, vice ordförande i Svartå utvecklingsgrupp, från Svartåbor som tyckte att det var en onödig investering då få skulle komma att använda sig av den, de flesta har rastgård på tomten eller bor i närhet till skogen.

Lennart Roos kontaktade då servicenämndens ordförande, Per-Olow Linder (V).

– Han sa att om ingen i Svartå vill ha en hundpark så är det klart att det inte ska bygga en. De som hörde av sig till mig tyckte det var ett konstigt beslut att bygga en hundpark och undrade hur nämnden kunde fatta det utan större underlag, säger Roos.

Utvecklingsgruppen frågade 60-70 procent av hundägarna, i direktmöte eller via e-post, telefon och infoblad i Svartå om de skulle använda en hundpark.

– Fyra var väldigt positiva. Det finns drygt 30 hundägare här, alla är inte tillfrågade men en stor majoritet kommer inte att använda den och då får kommunen ta med det i beräkningarna om man ska satsa bortåt hundratusen kronor, säger Roos.

Utvecklingsgruppen rekommenderade servicenämnden, att omvärdera beslutet och hellre satsa på att rusta upp Svartå centrum.

– Vi har diskuterat det i fem-sex år i utvecklingsgruppen. Jag vet inte om det finns öronmärkta pengar för det, men det verkar dumt att lägga ut pengar på en hundpark innan centrumfrågan är fixad.

– Jag vet att affärsinnehavaren och servicechefen nyss talats vid. En sak som komplicerar iordningställande av marken där är att det är privat mark, som hör till affärsfastigheten och då kan inte kommunen lägga pengar där, säger Roos och förklarar varför utvecklingsgruppen vill få till en ändring som möjliggör en upprustning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.