2016-03-18 11:18

2016-03-18 11:18

Polisen varnar för bedragare

KARLSKOGA: Blev blåst på 35 000 av Blocket-köpare

En person hade en motorcross av fabrikat Kawasaki, grön till färgen till försäljning via Blocket. En intresserad köpare hörde av sig till ägaren och de avtalade tid och plats.

Köparen visade på sin mobiltelefon att han fört över den överenskomna summan på 35 000 kronor men hade sedan troligen avbrutit transaktionen eftersom några pengar aldrig kom in på kontot. Målsägaren upptäckte senare att ytterligare personer har blivit lurade på samma sätt.

Dan Claesson på Karlskogapolisen vill varna andra för köpare som visar upp summan i telefonen.

– Det har hänt flera gånger på senaste tiden. Vill råda folk som säljer att vara noga med att kontrollera så att summan verkligen är insatt. För man kan ändra sig och dra tillbaka pengarna.

Köparen visade på sin mobiltelefon att han fört över den överenskomna summan på 35 000 kronor men hade sedan troligen avbrutit transaktionen eftersom några pengar aldrig kom in på kontot. Målsägaren upptäckte senare att ytterligare personer har blivit lurade på samma sätt.

Dan Claesson på Karlskogapolisen vill varna andra för köpare som visar upp summan i telefonen.

– Det har hänt flera gånger på senaste tiden. Vill råda folk som säljer att vara noga med att kontrollera så att summan verkligen är insatt. För man kan ändra sig och dra tillbaka pengarna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.