2016-03-18 13:40

2016-03-18 13:40

Inte redo för boulebana

DEGERFORS: Humor med en allvarlig botten

Martin Svensson har hunnit bli 55 år. Den föreställning han ger i Degerfors 2 april började han skriva då han var 50 år. Nu har han spelat den i 2,5 år.

– Det är en väldigt bra föreställning och jag vågar verkligen stå för det. Efter varje föreställning kommer folk fram och är nästan i chock över hur bra det var. Även personer runt 70 kan se den, likaväl som de som är 30 eller 50 år. Det är stor igenkänningsfaktor och känner man inte igen sig själv så är det sina föräldrar eller grannar och vänner man känner igen, säger komikern Martin Svensson.

Han berättar att det ärr humor med en allvarlig botten om att komma i medelåldern.

– Jag har blivit mina föräldrar på något sätt och det är mycket man ska förhålla sig till, man är i medelåldern, barnen blir vuxna och föräldrarna börjar bli gamla. Man själv börjar få ålderstecken och med glasögon i pannan känner man sig inte jättehot, säger Svensson och tillägger:

– Jag är 55 år och kan anmäla mig till seniorboende! Hur ska man hantera det? Jag tycker inte jag är redo för boulebana eller fotvård i entrén. Publik har kommit fram efteråt och sagt att ”nu blir det lite lättare att leva” för de känner att de inte är ensamma om känslan, för det ligger ett trauma i det.

– Det är en väldigt bra föreställning och jag vågar verkligen stå för det. Efter varje föreställning kommer folk fram och är nästan i chock över hur bra det var. Även personer runt 70 kan se den, likaväl som de som är 30 eller 50 år. Det är stor igenkänningsfaktor och känner man inte igen sig själv så är det sina föräldrar eller grannar och vänner man känner igen, säger komikern Martin Svensson.

Han berättar att det ärr humor med en allvarlig botten om att komma i medelåldern.

– Jag har blivit mina föräldrar på något sätt och det är mycket man ska förhålla sig till, man är i medelåldern, barnen blir vuxna och föräldrarna börjar bli gamla. Man själv börjar få ålderstecken och med glasögon i pannan känner man sig inte jättehot, säger Svensson och tillägger:

– Jag är 55 år och kan anmäla mig till seniorboende! Hur ska man hantera det? Jag tycker inte jag är redo för boulebana eller fotvård i entrén. Publik har kommit fram efteråt och sagt att ”nu blir det lite lättare att leva” för de känner att de inte är ensamma om känslan, för det ligger ett trauma i det.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.