2016-03-17 06:00

2016-03-17 06:00

Kräver pengar av kommunen

DEGERFORS/KARLSKOGA: Skadade sig i Centralparken

En man som var ute och gick med sin hund halkade och kräver nu kommunen på ersättning för sina skador, samt sveda och värk.

I januari 2012 trillade en äldre man i Centralparken, då han var ute och promenerade med sin hund. Då detta är kommunal mark gjorde han en skadeanmälan till Karlskoga kommun.

Enligt mannen var det vid tillfället helt mörkt på platsen, det fanns ingen gatubelysning, och han snubblade på en asfalthög. Han uppger att hans glasögon gick sönder och att han skadade sina händer.

Fick inget

Någon ersättning har dock inte utbetalats och mannen drar nu kommunen inför rätta. I stämningsansökan anger han att kommunen tagit på sig ansvaret för olyckan men att försäkringsbolaget inte velat betala. Vidare anför mannen att han erbjudits ersättning för glasögonen och sjukvårdskostnaderna men inte för sveda och värk.

Uppgifterna styrks till viss del av kommunens yttrande, där de framgår att beläggningsarbete pågick vid platsen där mannen skadades. Där anförs också att företaget som utfört arbetet skyndsamt såg till att asfalthögarna togs bort, vilken kan tyda på att de tar på sig ansvaret.

Via försäkringsbolaget uppger dock företaget att arbete inte pågick på den aktuella platsen och att det inte är uteslutet att asfalthögarna inte kommer från någon annan entreprenör.

Mannen har yrkat på ersättning på totalt 25 620 kronor. Ärendet tas upp i Örebro tingsrätt i dag.

I januari 2012 trillade en äldre man i Centralparken, då han var ute och promenerade med sin hund. Då detta är kommunal mark gjorde han en skadeanmälan till Karlskoga kommun.

Enligt mannen var det vid tillfället helt mörkt på platsen, det fanns ingen gatubelysning, och han snubblade på en asfalthög. Han uppger att hans glasögon gick sönder och att han skadade sina händer.

Fick inget

Någon ersättning har dock inte utbetalats och mannen drar nu kommunen inför rätta. I stämningsansökan anger han att kommunen tagit på sig ansvaret för olyckan men att försäkringsbolaget inte velat betala. Vidare anför mannen att han erbjudits ersättning för glasögonen och sjukvårdskostnaderna men inte för sveda och värk.

Uppgifterna styrks till viss del av kommunens yttrande, där de framgår att beläggningsarbete pågick vid platsen där mannen skadades. Där anförs också att företaget som utfört arbetet skyndsamt såg till att asfalthögarna togs bort, vilken kan tyda på att de tar på sig ansvaret.

Via försäkringsbolaget uppger dock företaget att arbete inte pågick på den aktuella platsen och att det inte är uteslutet att asfalthögarna inte kommer från någon annan entreprenör.

Mannen har yrkat på ersättning på totalt 25 620 kronor. Ärendet tas upp i Örebro tingsrätt i dag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.