2016-03-17 15:43

2016-03-17 15:43

"De lyssnar intresserat"

KARLSKOGA: Temadag om hållbar utveckling på Möckelngymnasiet

I går var det tema dag om hållbar utveckling för Möckelngymnasiets elever som läser naturkunskap. Flera lokala matproducenter tillsammans med Kemab, kommunbiologen och Stena Recycling hade bjudits in för att ge sin syn på och vad de gör för en hållbar utveckling.

Det var intresserade och frågvisa elever som lyssnade till de företag som bjudits in till temadagen om hållbar utveckling.

– Tanken med den här dagen är att vi ska lära oss mer om hållbar utveckling, säger Susanna Enehag på Möcklelngymnasiet. Då har vi bland annat bjudit in lokala matproducenter. Det är viktigt att vi tar redan på vad vi ska äta och hur vi ska göra oss av med avfall.

Kemabs Mia Bergdahl tyckte det var bra att få delta på temadagen.

– Det är alltid bra att synas och visa upp då ungdomarna blir våra framtida kunder, säger Mia Bergdahl. När det gäller exempelvis vatten, avlopp och renhållning så är de redan inne. Eleverna har varit intresserade och lyssnat på vad vi haft att säga.

Carl Eklund Johansson var en av eleverna.

– Hållbar är viktigt, säger Carl Eklund Johansson. Det dröjer inte så länge innan man flyttar hemifrån och då är det bra att veta vad man ska köpa.

Det var intresserade och frågvisa elever som lyssnade till de företag som bjudits in till temadagen om hållbar utveckling.

– Tanken med den här dagen är att vi ska lära oss mer om hållbar utveckling, säger Susanna Enehag på Möcklelngymnasiet. Då har vi bland annat bjudit in lokala matproducenter. Det är viktigt att vi tar redan på vad vi ska äta och hur vi ska göra oss av med avfall.

Kemabs Mia Bergdahl tyckte det var bra att få delta på temadagen.

– Det är alltid bra att synas och visa upp då ungdomarna blir våra framtida kunder, säger Mia Bergdahl. När det gäller exempelvis vatten, avlopp och renhållning så är de redan inne. Eleverna har varit intresserade och lyssnat på vad vi haft att säga.

Carl Eklund Johansson var en av eleverna.

– Hållbar är viktigt, säger Carl Eklund Johansson. Det dröjer inte så länge innan man flyttar hemifrån och då är det bra att veta vad man ska köpa.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.