2016-03-16 14:36

2016-03-16 14:36

Idrottsgymnasiet fick nej

KARLSKOGA: Delbeslut i tvist om hyrespengar till friskola

Förvaltningsrätten i Karlstad sa nej till Karlskoga idrottsgymnasium begäran om inhibition, tillfälligt stopp, av gymnasienämndens beslut i en tvist om det kommunala bidraget till skolan.

Karlskoga idrottsgymnasium har överklagat det beslut som gymnasienämnden i Karlskoga och Degerfors fattat om ersättningsnivån till friskolan.

Parterna är inte överens om hur gymnasienämndens egna lokalkostnader ska påverka beräkningen av bidraget till skolan.

I överklagan till förvaltningsrätten begärde Karlskoga idrottsgymnasium att ett interimistiskt beslut skulle fattas där gymnasienämnden åläggs betala den högre summa som Idrottsgymnasiet anser är den riktiga, i väntan på det rättsliga avgörandet.

Den begäran har förvaltningsrätten i början av mars nu sagt nej till med motivationen att det inte framkommit tillräckliga skäl och att rättens beslut i ett tidigare mål i samma fråga varit till kommunens fördel.

Själva sakfrågan har däremot inte förvaltningsrätten avgjort än. Gymnasienämnden ska svara på överklagandet senast 24 mars.

Karlskoga idrottsgymnasium har överklagat det beslut som gymnasienämnden i Karlskoga och Degerfors fattat om ersättningsnivån till friskolan.

Parterna är inte överens om hur gymnasienämndens egna lokalkostnader ska påverka beräkningen av bidraget till skolan.

I överklagan till förvaltningsrätten begärde Karlskoga idrottsgymnasium att ett interimistiskt beslut skulle fattas där gymnasienämnden åläggs betala den högre summa som Idrottsgymnasiet anser är den riktiga, i väntan på det rättsliga avgörandet.

Den begäran har förvaltningsrätten i början av mars nu sagt nej till med motivationen att det inte framkommit tillräckliga skäl och att rättens beslut i ett tidigare mål i samma fråga varit till kommunens fördel.

Själva sakfrågan har däremot inte förvaltningsrätten avgjort än. Gymnasienämnden ska svara på överklagandet senast 24 mars.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.