2016-03-10 14:08

2016-03-10 14:08

Överklagar dom om barnvåldtäkt

KARLSKOGA: Dömdes till två års fängelse

Mannen som fälldes för att ha våldtagit en flicka i de lägre tonåren i november förra året har överklagat tingsrättens dom.

Mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Degerfors, fälldes för våldtäkt mot barn den 18 februari. Påföljden blev två års fängelse samt ett skadestånd på 107 000 kronor till flickan.

Våldtäkten ska ha ägt rum på en adress i norra Karlskoga. Mannen ska ha varit där tillsammans med två flickor och ytterligare en man. De ska ha umgåtts och druckit en mindre mängd öl.

Mannen nekar till anklagelserna och hävdar att det är just skadeståndet som är motivet bakom att han pekats ut som brottsling. Via sin advokat har han lämnat en överklagan av tingsrättens dom där han dels ändrar sin tidigare utsaga, dels tar upp ytterligare bevis som ska styrka hans version av händelsen.

I skrivelsen medger mannen att han befunnit sig i ett mörkt rum med flickan och att de rört vid varandra med kläderna på, men vidhåller att något samlag inte ska ha skett. Han har tidigare förnekat att han varit i rummet med flickan.

Vidare anförs vittnesmål om att flickan ska ha sagt att hon var ute efter pengarna samt att hon ska ha befunnit sig på en annan plats då våldtäkten ska ha ägt rum. Ett vittne, som i tingsrätten uppgett att hen sett samlaget äga rum, har enligt överklagan ändrat sin utsaga till att rummet var mörkt varför det inte gick att se vad som försiggick.

Mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Degerfors, fälldes för våldtäkt mot barn den 18 februari. Påföljden blev två års fängelse samt ett skadestånd på 107 000 kronor till flickan.

Våldtäkten ska ha ägt rum på en adress i norra Karlskoga. Mannen ska ha varit där tillsammans med två flickor och ytterligare en man. De ska ha umgåtts och druckit en mindre mängd öl.

Mannen nekar till anklagelserna och hävdar att det är just skadeståndet som är motivet bakom att han pekats ut som brottsling. Via sin advokat har han lämnat en överklagan av tingsrättens dom där han dels ändrar sin tidigare utsaga, dels tar upp ytterligare bevis som ska styrka hans version av händelsen.

I skrivelsen medger mannen att han befunnit sig i ett mörkt rum med flickan och att de rört vid varandra med kläderna på, men vidhåller att något samlag inte ska ha skett. Han har tidigare förnekat att han varit i rummet med flickan.

Vidare anförs vittnesmål om att flickan ska ha sagt att hon var ute efter pengarna samt att hon ska ha befunnit sig på en annan plats då våldtäkten ska ha ägt rum. Ett vittne, som i tingsrätten uppgett att hen sett samlaget äga rum, har enligt överklagan ändrat sin utsaga till att rummet var mörkt varför det inte gick att se vad som försiggick.