2016-03-09 06:00

2016-03-09 06:00

Visar både vrak och pärlor

ÖREBRO: Ny mässa med fokus på samlarbilar

Till helgen anordnas vad som enligt arrangörerna är den enda renodlade samlarbilsmässan. Då ska både renoveringsobjekt och riktiga pärlor visas upp.

Mässan äger rum på Conventum i Örebro, fredag till söndag, och arrangeras av tidningarna Klassiker och Gran Turismo. Enligt arrangörerna är mässan den första i sitt slag. Tanken är att besökarna ska få följa med på resan där ett risigt ladugårdsfynd förvandlas till en klassisk skönhet. Vägen går genom renoveringsverkstaden där arbete pågår under mässans gång och där besökarna kan få tips och råd.

– Det känns väldigt roligt att arrangera Sveriges första renodlade samlarbilsmässa. Vi kommer att bjuda besökarna på klassiska bilar, från vrak till pärla, mopeder och bilauktioner, säger arrangören Gunnar Dackevall, i ett pressmeddelande.

Kravet på bilarna som visas upp är att de ska vara äldre än 1992, undantag kan dock komma att göras i exceptionella fall. Svensk historia ligger i fokus och under mässans gång kommer också ett antal bilar att auktioneras ut i samarbete med PS auktioner. Även tidningen Moped deltar och ska visa upp ovanliga klassiker på två hjul.

Mässan gästas även barnens favorit Mulle Meck som tar med dem in i bilböckernas värld.

– Mulle Meck är barnens svar på mitt eget och alla vuxnas stora intresse för att mecka med gamla bilar. Den resan börjar i fantasier och drömmar och vi vill bjuda barnen på en egen myshörna med läsning, fotografering i Mulle Mecks bil och bokförsäljning, säger författaren George ”Jojje” Johansson i pressmeddelandet.

Mässan äger rum på Conventum i Örebro, fredag till söndag, och arrangeras av tidningarna Klassiker och Gran Turismo. Enligt arrangörerna är mässan den första i sitt slag. Tanken är att besökarna ska få följa med på resan där ett risigt ladugårdsfynd förvandlas till en klassisk skönhet. Vägen går genom renoveringsverkstaden där arbete pågår under mässans gång och där besökarna kan få tips och råd.

– Det känns väldigt roligt att arrangera Sveriges första renodlade samlarbilsmässa. Vi kommer att bjuda besökarna på klassiska bilar, från vrak till pärla, mopeder och bilauktioner, säger arrangören Gunnar Dackevall, i ett pressmeddelande.

Kravet på bilarna som visas upp är att de ska vara äldre än 1992, undantag kan dock komma att göras i exceptionella fall. Svensk historia ligger i fokus och under mässans gång kommer också ett antal bilar att auktioneras ut i samarbete med PS auktioner. Även tidningen Moped deltar och ska visa upp ovanliga klassiker på två hjul.

Mässan gästas även barnens favorit Mulle Meck som tar med dem in i bilböckernas värld.

– Mulle Meck är barnens svar på mitt eget och alla vuxnas stora intresse för att mecka med gamla bilar. Den resan börjar i fantasier och drömmar och vi vill bjuda barnen på en egen myshörna med läsning, fotografering i Mulle Mecks bil och bokförsäljning, säger författaren George ”Jojje” Johansson i pressmeddelandet.