2016-03-09 20:00

2016-03-09 20:00

Karlskoga vill ha Värmland med

KARLSKOGA: "Tycker det är bra med förslag"

Karlskogas kommunalråd, Sven-Olov Axelsson tycker att det är bra att det kommit ett förslag om storregion som nu kan diskuteras med andra kommuner i regionen. Men han är inte nöjd med att Värmland inte är med.

Nej någon storregion utan Värmland är inget alternativ för Karlskogas kommunalråd Sven-Olov Axelsson.

– Jag tycker att det är bra att det nu kommit ett förslag som vi kan diskutera, säger Sven-Olov Axelsson. Men i Karlskoga är vi definitivt inte nöjda med att Värmland inte finns med. I dag har vi mycket samarbete med Värmland och vi kommer att jobba för att de ska ingå i den här regionen.

Sven-Olov Axelsson ser det förslag som ni ligger som en stor organisation där det finns frågor att fundera på.

– I en sådan här stororganisation måste vi fundera på var demokratin kommer att hamna, säger Sven-Olov Axelsson. I förslaget som ligger handlar det om 64 kommuner och vi måste jobba för att skapa ett inflytande.

Axelsson säger vidare att man är överens inom politiken att Värmland ska vara med och att de diskussionerna inte kan vänta.

– Ska det här vara klart 2019, så blir det snabba ryck och ingen långbänk, säger Axelsson. Vi kommer att göra det vi kan för att Värmland ska vara med.

Nej någon storregion utan Värmland är inget alternativ för Karlskogas kommunalråd Sven-Olov Axelsson.

– Jag tycker att det är bra att det nu kommit ett förslag som vi kan diskutera, säger Sven-Olov Axelsson. Men i Karlskoga är vi definitivt inte nöjda med att Värmland inte finns med. I dag har vi mycket samarbete med Värmland och vi kommer att jobba för att de ska ingå i den här regionen.

Sven-Olov Axelsson ser det förslag som ni ligger som en stor organisation där det finns frågor att fundera på.

– I en sådan här stororganisation måste vi fundera på var demokratin kommer att hamna, säger Sven-Olov Axelsson. I förslaget som ligger handlar det om 64 kommuner och vi måste jobba för att skapa ett inflytande.

Axelsson säger vidare att man är överens inom politiken att Värmland ska vara med och att de diskussionerna inte kan vänta.

– Ska det här vara klart 2019, så blir det snabba ryck och ingen långbänk, säger Axelsson. Vi kommer att göra det vi kan för att Värmland ska vara med.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.