2016-03-09 14:52

2016-04-19 15:21

Flickor åtalade för falska bomblarm

KARLSKOGA: Ska ha hotat polisen som ingrep

Två tonårsflickor tros ligga bakom larmen om bombhot och inbrott som orsakade stora polisutryckningar i november förra året. Båda är också misstänkta för att ha hotat en polis och hans dotter.

Det var natten till lördagen den 14 november förra året som en person ringde in ett anonymt bombhot mot Mc Donalds. Flera polispatruller ryckte ut på vad som visade sig vara ett falslarm. På söndagen kom ytterligare ett falskt bombhot, denna gång mot OKQ8. Ett tredje falsklarm kom natten till måndagen, om att åtta maskerade personer höll på att bryta sig in på Transcom.

Den 30 november ledde falska brandlarm till att räddningstjänsten fick rycka ut till Möckelngymnasiet två gånger, vilket kostade kommunen nära 9 000 kronor.

Två tonårsflickor tros ligga bakom händelserna och de har nu åtalats för falskt larm samt missbruk av larmanordning. De ska även ha hotat en polis som haft kontakt med dem i sin myndighetsutövning. Bland annat ska de ha skrivit till honom att hans ”ska utrotas” samt att hans dotter skulle skadas på diverse sätt.

Den ena av flickorna har även åtalats för att ha hotat en ung man och ofredat en lärare. Hon är även misstänkt för att ha misshandlat en annan flicka grovt. Bland annat ska hon ha dragit omkull henne till marken och sedan stampat henne i ansiktet.

Som bevisning mot flickorna anförs bland annat vittnesmål, samtalslistor och skärmdumpar. Åklagaren har också yrkat på skadestånd till polisen för kränkning och till Karlskoga kommun för utryckningskostnader.

Det var natten till lördagen den 14 november förra året som en person ringde in ett anonymt bombhot mot Mc Donalds. Flera polispatruller ryckte ut på vad som visade sig vara ett falslarm. På söndagen kom ytterligare ett falskt bombhot, denna gång mot OKQ8. Ett tredje falsklarm kom natten till måndagen, om att åtta maskerade personer höll på att bryta sig in på Transcom.

Den 30 november ledde falska brandlarm till att räddningstjänsten fick rycka ut till Möckelngymnasiet två gånger, vilket kostade kommunen nära 9 000 kronor.

Två tonårsflickor tros ligga bakom händelserna och de har nu åtalats för falskt larm samt missbruk av larmanordning. De ska även ha hotat en polis som haft kontakt med dem i sin myndighetsutövning. Bland annat ska de ha skrivit till honom att hans ”ska utrotas” samt att hans dotter skulle skadas på diverse sätt.

Den ena av flickorna har även åtalats för att ha hotat en ung man och ofredat en lärare. Hon är även misstänkt för att ha misshandlat en annan flicka grovt. Bland annat ska hon ha dragit omkull henne till marken och sedan stampat henne i ansiktet.

Som bevisning mot flickorna anförs bland annat vittnesmål, samtalslistor och skärmdumpar. Åklagaren har också yrkat på skadestånd till polisen för kränkning och till Karlskoga kommun för utryckningskostnader.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.