2016-03-08 09:36

2016-03-08 09:37

Karin vågade och satsade på Danshall i Karlskoga

KARLSKOGA: "Jag räknar med att det tar ett år att få i gång det här på riktigt"

”Fantastisk lokal, trivsamt och trevlig stämning”!
Det var några av omdömena vid fredagskvällens dans i Danshallen i Karlskoga där kvällens orkester var Pia Pihlgrens.

Karin Bergstedt är kvinna som inte är rädd för att prova på något nytt. För några år sedan byggde hon en boulehall i Träningslagrets lokaler. Nu har hon byggt om den till en Danhall och minst fyra dagar i veckan är det danskurser eller som på fredagskvällar dans till levande musik.

Varje fredagskväll

– Det här kom jag på några veckor innan vi öppnade och tanken är att det ska vara dans varje fredagskväll, säger Karin Bergstedt. Det är sjätte gången nu och alla som varit här har varit nöjda. Det brukar komma mellan 50 och 70 personer varje gång. Jag räknar med att det tar ett år innan det kommer att fungera ordentligt.

Älskar dans

– Jag skulle inte göra det här om jag trodde att jag skulle gå back, säger Karin Bergstedt och skrattar. De orkestrar som är bokade är med och tar en del av kostnaden och får jag i gång stället, så tjänar de också på det. Sedan får jag leva ut min passion då jag älskar att dansa. Alla orkestrar är nöjda och bokar sig i gen, så det känns bra.

Blandade åldrar

Det är inte bara fredagsadans på Danshallen, utan där erbjuds danskurser av olika slag samt att det arrangeras helkurser med inhyrda kursledare.

– Det är ett nytt ställe med nya orkestrar, även om det kommer några mer kända också, säger Karin Bergstedt. Det är ett renodlat dansställe för blandade åldrar.

Kommer från Filipstad

Vid ett av borden sitter Bengt Carlsson och Egon Persson som kommer till Danshallen varje fredag från Filipstad.

– Det här är en fantastisk lokal där det är trivsamt och trevlig stämning, säger Bengt Carlsson. Första gången vi var här var den bästa dans vi varit på många år.

”Det här behövde Karlskoga”

Grabbarna från Filipstad får sällskap av Marianne Johansson och Liselott Abrahamsson från Karlskoga.

– Jag gillar att dansa och det här är ett riktigt trevligt ställe, säger Marianne Johansson och får medhåll av Liselott Abrahamsson som tillägger:

– Det är nära och bra och det är dansvänliga orkestrar som spelar och det här var precis vad Karlskoga behövde, säger Liselotta Abrahamsson. Det är bra för de lite äldre som också vill ut och dansa ibland.

Karin Bergstedt är kvinna som inte är rädd för att prova på något nytt. För några år sedan byggde hon en boulehall i Träningslagrets lokaler. Nu har hon byggt om den till en Danhall och minst fyra dagar i veckan är det danskurser eller som på fredagskvällar dans till levande musik.

Varje fredagskväll

– Det här kom jag på några veckor innan vi öppnade och tanken är att det ska vara dans varje fredagskväll, säger Karin Bergstedt. Det är sjätte gången nu och alla som varit här har varit nöjda. Det brukar komma mellan 50 och 70 personer varje gång. Jag räknar med att det tar ett år innan det kommer att fungera ordentligt.

Älskar dans

– Jag skulle inte göra det här om jag trodde att jag skulle gå back, säger Karin Bergstedt och skrattar. De orkestrar som är bokade är med och tar en del av kostnaden och får jag i gång stället, så tjänar de också på det. Sedan får jag leva ut min passion då jag älskar att dansa. Alla orkestrar är nöjda och bokar sig i gen, så det känns bra.

Blandade åldrar

Det är inte bara fredagsadans på Danshallen, utan där erbjuds danskurser av olika slag samt att det arrangeras helkurser med inhyrda kursledare.

– Det är ett nytt ställe med nya orkestrar, även om det kommer några mer kända också, säger Karin Bergstedt. Det är ett renodlat dansställe för blandade åldrar.

Kommer från Filipstad

Vid ett av borden sitter Bengt Carlsson och Egon Persson som kommer till Danshallen varje fredag från Filipstad.

– Det här är en fantastisk lokal där det är trivsamt och trevlig stämning, säger Bengt Carlsson. Första gången vi var här var den bästa dans vi varit på många år.

”Det här behövde Karlskoga”

Grabbarna från Filipstad får sällskap av Marianne Johansson och Liselott Abrahamsson från Karlskoga.

– Jag gillar att dansa och det här är ett riktigt trevligt ställe, säger Marianne Johansson och får medhåll av Liselott Abrahamsson som tillägger:

– Det är nära och bra och det är dansvänliga orkestrar som spelar och det här var precis vad Karlskoga behövde, säger Liselotta Abrahamsson. Det är bra för de lite äldre som också vill ut och dansa ibland.