2016-03-08 12:02

2016-03-08 12:02

Åtta fälldes för olaga intrång på Bofors

KARLSKOGA

Åtta personer har fällts för att ha tagit sig in på Bofors industriområde, med dagsböter som påföljd för samtliga.

I juni förra året tog sig fem personer in på Bofors industriområde, som är klassat som skyddsobjekt. De kedjade fast en ljudanordning och hängde upp en banderoll med texten ”civil oljudnad”. En av dem ska även ha fotograferat inne på området.

Tre av dem återvände till området fem månader senare tillsammans med ytterligare fyra personer. De avvisades av polis med två av dem tog sig in på området ännu en gång under samma dag.

Åtta av personerna har nu fällts för olaga intrång, med 40 dagsböter vardera som påföljd för sju av dem. Den åttonde, som fälldes för tre fall av olaga intrång, har tidigare dömts till en månads fängelse för stöld och detta straff ska omfatta även den nya brottsligheten.

Den nionde personen friades helt då rätten inte ansåg att det bevisats att denne varit på platsen. När det gäller fotograferingen så ogillades åtalet gällande punken om brott mot skyddslagen.

I juni förra året tog sig fem personer in på Bofors industriområde, som är klassat som skyddsobjekt. De kedjade fast en ljudanordning och hängde upp en banderoll med texten ”civil oljudnad”. En av dem ska även ha fotograferat inne på området.

Tre av dem återvände till området fem månader senare tillsammans med ytterligare fyra personer. De avvisades av polis med två av dem tog sig in på området ännu en gång under samma dag.

Åtta av personerna har nu fällts för olaga intrång, med 40 dagsböter vardera som påföljd för sju av dem. Den åttonde, som fälldes för tre fall av olaga intrång, har tidigare dömts till en månads fängelse för stöld och detta straff ska omfatta även den nya brottsligheten.

Den nionde personen friades helt då rätten inte ansåg att det bevisats att denne varit på platsen. När det gäller fotograferingen så ogillades åtalet gällande punken om brott mot skyddslagen.