2016-03-03 06:00

2016-03-03 06:00

IVO avslutar ärende

DEGERFORS

IVO, Inspektionen för vård och omsorg, avslutar nu ett ärende där socialnämnden brustit i handläggningen i ett missbruksärende.

Sedan nämnden redovisat vilka åtgärder som gjorts för att säkerställa att enskilda får del av beslut och information om var de kan överklagas, bedöms tillräckliga. Vidare görs bedömningen att nämnden vidtagit rätt åtgärder för att se till att så snart som möjligt besluta om läkarundersökning, gör utredningar och ansöker om vård enligt lagen om vård av missbrukare.

Sedan nämnden redovisat vilka åtgärder som gjorts för att säkerställa att enskilda får del av beslut och information om var de kan överklagas, bedöms tillräckliga. Vidare görs bedömningen att nämnden vidtagit rätt åtgärder för att se till att så snart som möjligt besluta om läkarundersökning, gör utredningar och ansöker om vård enligt lagen om vård av missbrukare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.