2016-03-03 06:00

2016-03-03 06:00

Färska siffror för nyföretagandet

DEGERFORS/KARLSKOGA

Nyföretagarbarometern placerar Degerfors på plats 282 och Karlskoga på plats 228 av landets 290 kommuner. Det då kommunerna hade 2,5 respektive 3,4 nyregistrerade företag per tusen invånare under år 2015.

För Degerfors är det en försämring jämfört med året innan, medan det för Karlskoga inte är någon skillnad.

Högst i länet rankas Örebro och i Värmland är det Karlstad. De hamnar på plats 37 respektive 38 med 6,3 nya företag per tusen invånare.

Laxå rankas näst högst bland länets kommuner, plats 78 med 5,5 nya företag per tusen invånare. Tittar man på närliggande kommuner till Degerfors och Karlskoga så hamnar Kristinehamn på plats 219 med 3,5 nya företag och Storfors på plats 94 med 5,2 nya företag per tusen invånare.

Nyföretagarbarometern är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum och Bolagsverket.

För Degerfors är det en försämring jämfört med året innan, medan det för Karlskoga inte är någon skillnad.

Högst i länet rankas Örebro och i Värmland är det Karlstad. De hamnar på plats 37 respektive 38 med 6,3 nya företag per tusen invånare.

Laxå rankas näst högst bland länets kommuner, plats 78 med 5,5 nya företag per tusen invånare. Tittar man på närliggande kommuner till Degerfors och Karlskoga så hamnar Kristinehamn på plats 219 med 3,5 nya företag och Storfors på plats 94 med 5,2 nya företag per tusen invånare.

Nyföretagarbarometern är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum och Bolagsverket.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.