2016-03-01 06:00

2016-03-01 09:12

Känd bilfirma i Värmland säljs

KARLSKOGA. Familjeföretag tar över verksamheten

Bilfirman Biva i Karlskoga får en ny ägare i april om allt går enligt planerna. Då tar nämligen Hedin bil över verksamheten på flera orter.

Det är OK ekonomisk förening som säljer Biva AB:s verksamhet på flera orter till Hedin bil, bland annat anläggningarna i Karlskoga och Örebro, samt Bilcity i Kristianstad. Ägarbytet är tänkt att ske i månadsskiftet mellan mars och april om konkurrensverket godkänner förvärven.

– Det känns tryggt att sälja till Hedin bil, ett familjeföretag som framgångsrikt drivit och värnat om sin verksamhet sedan 1985. Deras långa erfarenhet och gedigna kunskap kommer kunna hjälpa Biva och Bilcity i Kristianstad att växa och utvecklas på ett positivt sätt både för personal och kunder, säger Britt Hansson, vd och koncernchef på OK ekonomisk förening.

Hedin bil kommer efter köpet att ha 48 bilanläggningar.

– Vi är mycket glada över förvärvet och att vår bilkoncern växer. Både Bilcity i Kristianstad och Biva är välrenommerade företag och deras verksamheter kommer addera ytterligare värde i vår koncern, säger Anders Hedin, vd och koncernchef för Hedin bil.

Det är OK ekonomisk förening som säljer Biva AB:s verksamhet på flera orter till Hedin bil, bland annat anläggningarna i Karlskoga och Örebro, samt Bilcity i Kristianstad. Ägarbytet är tänkt att ske i månadsskiftet mellan mars och april om konkurrensverket godkänner förvärven.

– Det känns tryggt att sälja till Hedin bil, ett familjeföretag som framgångsrikt drivit och värnat om sin verksamhet sedan 1985. Deras långa erfarenhet och gedigna kunskap kommer kunna hjälpa Biva och Bilcity i Kristianstad att växa och utvecklas på ett positivt sätt både för personal och kunder, säger Britt Hansson, vd och koncernchef på OK ekonomisk förening.

Hedin bil kommer efter köpet att ha 48 bilanläggningar.

– Vi är mycket glada över förvärvet och att vår bilkoncern växer. Både Bilcity i Kristianstad och Biva är välrenommerade företag och deras verksamheter kommer addera ytterligare värde i vår koncern, säger Anders Hedin, vd och koncernchef för Hedin bil.