2016-03-01 06:00

2016-03-01 06:00

Bra dialogkonferens för MP

DEGERFORS: Diskuterade regeringens skärpta linje i flyktingfrågan

MP i Degerfors och Karlskoga är nöjda efter helgens dialogkonferens.

Helgens dialogkonferens, på tre platser i landet däribland Västerås, samlade runt 300 miljöpartister som träffades för att diskutera den skärpta linjen som regeringen tagit vad gäller flyktingpolitik.

– Vi har följt konferensen i media och vad jag förstått så var det en väldigt bra dialog och nu råder inga riktiga motsättningar inom partiet längre, säger Björn Nordenhaag, ordförande i Miljöpartiet i Degerfors och fortsätter:

– De mest negativa tidigare, ungdomsförbundet, har sagt att de accepterar diskussionen, de inser nödvändigheten av tidigare beslut. Men man gråter över att världen är så ond, vi vill hjälpa och stötta alla vi kan. Läget är allvarligt, fruktansvärt och i dag stängdes nya gränser igen, i Makedonien.

Daniel Ekelund, Miljöpartiet Karlskoga, var med på dialogkonferensen i Västerås.

– Det var en väldigt lyckad dag med givande diskussioner om framtiden. Jag tycker det är talande för den gröna rörelsen och har diskuterat det med andra, att i den stund vi prövas som mest så stänger vi oss inte inne i slutna rum utan låter alla komma till tals inför öppen ridå, tillsammans. Jag tror inte något annat parti skulle klara att göra det, säger Ekelund och tillägger:

– Det visar att vi inte är rädda att ta tag i svåra frågor, inte sitter fast i gamla hjulspår och att den gröna rörelsen behövs mer än någonsin.

Det som kom fram är arbetsmaterial och ska nu analyseras. På kongressen i maj kommer frågorna upp igen.

Helgens dialogkonferens, på tre platser i landet däribland Västerås, samlade runt 300 miljöpartister som träffades för att diskutera den skärpta linjen som regeringen tagit vad gäller flyktingpolitik.

– Vi har följt konferensen i media och vad jag förstått så var det en väldigt bra dialog och nu råder inga riktiga motsättningar inom partiet längre, säger Björn Nordenhaag, ordförande i Miljöpartiet i Degerfors och fortsätter:

– De mest negativa tidigare, ungdomsförbundet, har sagt att de accepterar diskussionen, de inser nödvändigheten av tidigare beslut. Men man gråter över att världen är så ond, vi vill hjälpa och stötta alla vi kan. Läget är allvarligt, fruktansvärt och i dag stängdes nya gränser igen, i Makedonien.

Daniel Ekelund, Miljöpartiet Karlskoga, var med på dialogkonferensen i Västerås.

– Det var en väldigt lyckad dag med givande diskussioner om framtiden. Jag tycker det är talande för den gröna rörelsen och har diskuterat det med andra, att i den stund vi prövas som mest så stänger vi oss inte inne i slutna rum utan låter alla komma till tals inför öppen ridå, tillsammans. Jag tror inte något annat parti skulle klara att göra det, säger Ekelund och tillägger:

– Det visar att vi inte är rädda att ta tag i svåra frågor, inte sitter fast i gamla hjulspår och att den gröna rörelsen behövs mer än någonsin.

Det som kom fram är arbetsmaterial och ska nu analyseras. På kongressen i maj kommer frågorna upp igen.