2016-02-29 16:31

2016-03-01 07:30

Rustar lastbil för katastrofer

ÖREBRO LÄN: Bättre beredskap för större olyckor

För att förbättra beredskapen för större olyckor och katastrofer har Region Örebro län utrustat en mindra lastbil som står beredd fylld med sjukvårdsmaterial hos ambulansen i Örebro.

– Med hjälp av det här fordonet kan vi snabbt få ut mer personal och upprätta en uppsamlingsplats för omhändertagande av skadade personer oavsett var i länet en olycka inträffar, säger regionrådet Jenny Steen (S) i ett pressmeddelande.

Uppblåsbart vårdtält

I katastrofbilen finns bland annat ett uppblåsbart och lättmonterat tält med plats för vård av åtta allvarligt skadade patienter. Tältet kan sättas upp på tio minuter. I fordonet finns också förbandsmaterial, aggregat för el och värme, filtar, bårar samt saneringsutrustning.

Det finns också sedan tidigare utrustning för att hantera större olyckor placerade runt om i länet som kan köras ut av räddningstjänsten vid behov.

– Med hjälp av det här fordonet kan vi snabbt få ut mer personal och upprätta en uppsamlingsplats för omhändertagande av skadade personer oavsett var i länet en olycka inträffar, säger regionrådet Jenny Steen (S) i ett pressmeddelande.

Uppblåsbart vårdtält

I katastrofbilen finns bland annat ett uppblåsbart och lättmonterat tält med plats för vård av åtta allvarligt skadade patienter. Tältet kan sättas upp på tio minuter. I fordonet finns också förbandsmaterial, aggregat för el och värme, filtar, bårar samt saneringsutrustning.

Det finns också sedan tidigare utrustning för att hantera större olyckor placerade runt om i länet som kan köras ut av räddningstjänsten vid behov.