2016-02-25 09:02

2016-02-25 09:02

Hunden räddade husse från misstänkta inbrottstjuvar

KARLSKOGA NOTERAT

Vid 12.30 på onsdagen var en man ute och gick med sin hund i ett skogsområde i Äspedalen. Han stötte på två okända män som han tyckte uppträdde avvikande, som att de rekognoserade inför ett inbrott.

Han frågade dem vad de gjorde på platsen, som är nära ett sommarstugeområde. Det visade sig att den ene mannen bar en träpåk och den andre en kniv och på knagglig engelska sa de till mannen att inte bry sig samt svor åt honom.

Den ene mannen ska dessutom ha försökt slå mannen i huvudet med påken varpå hans hund gick till försvar. Hunden bet tag i den aggressive mannens arm varpå han släppte påken och sprang därifrån med den andre mannen. Männen ska ha sprungit i riktning mot Lunnedet.

Polisen utreder händelsen som olaga hot, alternativt ofredande.

Han frågade dem vad de gjorde på platsen, som är nära ett sommarstugeområde. Det visade sig att den ene mannen bar en träpåk och den andre en kniv och på knagglig engelska sa de till mannen att inte bry sig samt svor åt honom.

Den ene mannen ska dessutom ha försökt slå mannen i huvudet med påken varpå hans hund gick till försvar. Hunden bet tag i den aggressive mannens arm varpå han släppte påken och sprang därifrån med den andre mannen. Männen ska ha sprungit i riktning mot Lunnedet.

Polisen utreder händelsen som olaga hot, alternativt ofredande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.