2016-02-21 14:12

2016-02-21 14:12

Musikavslut på Kulturveckan

DEGERFORS: "Över förväntan med besökare på årets Kulturvecka i Degerfors församling"

Inspiration och gott gensvar är det som präglat årets Kulturtvecka i Degerfors församling. Kulturveckan inleddes med fem föreställningar av musikalen ”Drömmen om en vän” och sedan har det fortsatt med rader av gäster och på lördagen var det dags för avslutning med massor av sång och musik.

Det gjorde inget att snön vräkte ner i Degerfors på lördagen. Folk kom ändå till församlingshemmet när det var dags för avslutningen på årets Kulturvecka.

– Det har varit en fantastisk vecka som gett inspiration och ett gott gensvar, säger Lars Markusson som är kyrkoherde. Det började med musikalen Drömmen om en vän där församlingshemmet byggts upp till en scen. Efter det har det varit livskvällen med bland andra Lena Adolfsson från Karlskoga lasarett och Lasse Arnell som är krönikör på NWT. Det har varit en stimulerande vecka för alla inblandade och det har varit över förväntan med besökare. Många har deltagit under hela veckan.

– Det är femte året vi har Kulturveckan i Degerfors församling och då har vi fått kontinuitet och kvalitet samtidigt som vi har haft kul, säger Lars Markusson innan det är dags att starta avslutningsprogrammet. Tyvärr har vi fått kasta om lite då det har blivit sjukdomar, men det har löst sig ändå.

Först ut i programmet var kören Opalerna som den här dagen kompades av Thomas Larsson på piano som kallats in i stället för Malena Karlsson som är kantor i Degerfors församling. Opalerna inledde sitt Taubepotpurri med, Min älskling du är som en ros för att sedan fortsätta med, Så länge skutan kan gå och avslutade med Samborombon.

Les Miserables

Lars Markusson presenterade sedan nästa gäst som var Andy McQuire.

– Det brukar vara svårt att få någon att hålla vårtal i Nysund och de man frågar säger att de inte kan, berättar Lars Markusson. Den som är nästa gäst är Andy McQuire och när jag frågade honom, så sa han ja på en gång.

Andy McQuire inledde med att berätta som sin kärlek till musikalen Les Miserables.

– Les Miserables är en ganska komplicerad musikal där en av sångerna är, Bring him home, och handlar om två vänner som ska ut i krig, säger Andy McQuire. Den ene ber till Gud att hans kamrat i första hand ska komma hem levande från kriget.

Showande kvartett

Efter Andys framträdande som drog ner stormande applåder var det dags för Nysund Gent Ouartet. En kvartett som består av Per landgren, Andy McQuire och två Anders Karlsson. Gruppen kom iklädda i morgonrockar och badmössor och undrade, Var är tvålen broder för att sedan fortsätta med Molly Malone, Hela vägen och Nobody know´s.

Det gjorde inget att snön vräkte ner i Degerfors på lördagen. Folk kom ändå till församlingshemmet när det var dags för avslutningen på årets Kulturvecka.

– Det har varit en fantastisk vecka som gett inspiration och ett gott gensvar, säger Lars Markusson som är kyrkoherde. Det började med musikalen Drömmen om en vän där församlingshemmet byggts upp till en scen. Efter det har det varit livskvällen med bland andra Lena Adolfsson från Karlskoga lasarett och Lasse Arnell som är krönikör på NWT. Det har varit en stimulerande vecka för alla inblandade och det har varit över förväntan med besökare. Många har deltagit under hela veckan.

– Det är femte året vi har Kulturveckan i Degerfors församling och då har vi fått kontinuitet och kvalitet samtidigt som vi har haft kul, säger Lars Markusson innan det är dags att starta avslutningsprogrammet. Tyvärr har vi fått kasta om lite då det har blivit sjukdomar, men det har löst sig ändå.

Först ut i programmet var kören Opalerna som den här dagen kompades av Thomas Larsson på piano som kallats in i stället för Malena Karlsson som är kantor i Degerfors församling. Opalerna inledde sitt Taubepotpurri med, Min älskling du är som en ros för att sedan fortsätta med, Så länge skutan kan gå och avslutade med Samborombon.

Les Miserables

Lars Markusson presenterade sedan nästa gäst som var Andy McQuire.

– Det brukar vara svårt att få någon att hålla vårtal i Nysund och de man frågar säger att de inte kan, berättar Lars Markusson. Den som är nästa gäst är Andy McQuire och när jag frågade honom, så sa han ja på en gång.

Andy McQuire inledde med att berätta som sin kärlek till musikalen Les Miserables.

– Les Miserables är en ganska komplicerad musikal där en av sångerna är, Bring him home, och handlar om två vänner som ska ut i krig, säger Andy McQuire. Den ene ber till Gud att hans kamrat i första hand ska komma hem levande från kriget.

Showande kvartett

Efter Andys framträdande som drog ner stormande applåder var det dags för Nysund Gent Ouartet. En kvartett som består av Per landgren, Andy McQuire och två Anders Karlsson. Gruppen kom iklädda i morgonrockar och badmössor och undrade, Var är tvålen broder för att sedan fortsätta med Molly Malone, Hela vägen och Nobody know´s.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.