2016-02-21 18:45

2016-02-21 18:45

Många i kö för att få slang från magen

VÅRD

200 personer står i dagsläget i kö för att få genomgå en ny sorts viktminskningsoperation som går ut på att man efter varje måltid tömmer ut en del av maginnehållet via en slang som går från magsäcken och ut genom bukväggen. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Blekinge.

Metoden erbjuds i dagsläget endast av landstinget i Blekinge och remisser har kommit in från patienter runt om i landet, som har problem med övervikt och inte är aktuella för andra viktminskningsmetoder.

Metoden erbjuds i dagsläget endast av landstinget i Blekinge och remisser har kommit in från patienter runt om i landet, som har problem med övervikt och inte är aktuella för andra viktminskningsmetoder.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.